- Jeg synes synd på Enga

Men Haidar syntes det var deilig å slå gamleklubben.

SLO GAMLEKLUBBEN: Adnan Haidar (nummer to fra venstre) synes det var spesielt, men deilig, å slå gamleklubben Vålerenga. Foto: Eirik Førde / Digitalsport
SLO GAMLEKLUBBEN: Adnan Haidar (nummer to fra venstre) synes det var spesielt, men deilig, å slå gamleklubben Vålerenga. Foto: Eirik Førde / DigitalsportVis mer


ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Stabæk har nå to seire på rad og har dermed også sanket sine to første trepoengere for året. Dette er gode toner for Petter Belsviks mannskap, som tidligere i sesongen så håpløst fortapt ut, både poeng- og spillemessig.

- Vi visste vi ville variere mye også før sesongen. Vi har et ungt og urutinert mannskap, som samtidig ikke var særlig samkjørt. Da tar det tid, sier Belsvik til Dagbladet etter gårsdagens kamp.

Nå ser dog ting mye lysere ut og mot Vålerenga i går vartet bærumsgutta opp med, til tider, festfotball mot Engas 10 mann.

- Vi ser igjen mye mer av det vi jobber med og de prinsippene vi skal spille etter. Vi skal ligge lavt og være gjennombruddshissig og basere oss mye på å slå i bakrom. Vi skal spille på de enkeltes ekstremferdigheter, forklarer Belsvik til Dagbladet.

- Vil variere Selv om de siste par kampene i Tippeligaen har framstått som et slags vendepunkt for Stabæk, var den tidligere storscoreren umiskjennelig fattet i går.

- Vi vil nok fortsette å variere utover høsten, men det laveste nivået vårt er betraktelig høyere nå enn tidligere. Vi skulle jo gjerne ha meldt oss på tidligere, men nå ser det i alle fall mye bedre ut, sier Belsvik.

To av de spillerne som bidro mest i Stabæks kanskje beste periode i andre omgang var innbytterne og ungguttene Herman Stengel og Bjarte Haugsdal. De to herjet på høyresiden og slo gang på gang presise stikkere og innlegg. Haugsdal var et konstant uromoment på kanten og ga Joachim Thomassen på backen til Vålerenga fikk tidvis mer å hanskes med enn han var i stand til å håndtere.

Stengel viste gang på gang fram pasningsfoten og overblikket som har gjort han til et av de største talentene Stabæk har fostret på lang tid.

- Herman og Bjarte gjør veldig mye bra etter at de kommer inn, men samtidig så er jeg mest glad for at så mange er så gode på en gang, sier Belsvik.

- De gjør en minst like god jobb som alle oss andre, det var artig å se på, sier Stabæks nummer 10 Adnan Haidar.

Vålerenga-gutt Den sympatiske midtbanespilleren og tidligere Vålerenga-talentet syntes det var en spesiell opplevelse å møte gamleklubben på Ullevaal i går. Han har fulgt oppstyret rundt klubben tett og liker ikke det han ser.

- Jeg er jo Vålerenga-gutt og må innrømme at jeg synes synd på dem nå. Men samtidig er det utrolig deilig å vinne mot dem. Særlig her på Ullevaal, sier Haidar til Dagbladet.

Konfrontert med Petter Belsviks vurdering av snuoperasjonen som har pågått de siste par kampene, kunne en smilende Haidar si seg enig i trenerens vurdering.

- Vi har mistet mange og har trengt litt tid. Vi har et veldig ungt lag og har ikke hatt mulighet til å hente noen med noe særlig rutine, med unntak av Ricardo Clark. Nøkkelen er uansett tålmodighet og det hadde vi i dag.

- Vi får veldig mye selvtillit av en sånn kamp som i dag, la Haidar til.

Spesiell følelse På spørsmål om han tror at Stabæk kommer til å rykke ned, ville ikke Haidar love tålmodige supportere noe.

- Rykker vi ned så rykker vi ned. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, men det er jo en sjanse for det. I så fall skal vi rykke rett opp igjen, var Haidars greie vurdering av tingenes tilstand.

Stabæk har nå syv poeng og er med det fire poeng unna playoff-plassen i Tippeligaen. De er seks poeng unna sikker plass.

- Jeg hadde en spesiell følelse da jeg satt i garderoben før kamp i dag, avsluttet Haidar til Dagbladet.

Stabæk er på gang.