- Jeg synes synd på fansen

Guardiola etter at Ronaldo sørget for Real-gull.

(Dagbladet): Barcelona - Real Madrid 1-2

Real Madrid tok et langt steg mot sitt 32. ligagull da de slo erkerival Barcelona 2-1 på Camp Nou i kveld.

Sami Khedira scoret tidlig i førsteomgang, før Alexis Sanchez utlignet for Barcelona omtrent halvveis ut i andre omgang. Bare minuttet etter Barcelonas utligning ble imidlertid Cristiano Ronaldo spilt alene med Victor Valdes og gjorde ingen feil.

MATCHVINNER: Cristiano Ronaldo feirer scoringen sin. Foto: Reuters / Albert Gea / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Cristiano Ronaldo feirer scoringen sin. Foto: Reuters / Albert Gea / NTB Scanpix Vis mer

Portugiseren styrte inn sitt 42. ligamål, og sørget med det for at Real Madrids forsprang til Barcelona er oppe i syv poeng.

- Gratulerer til Real Madrid. For seieren, og for La Liga-tittelen som de sikret seg i dag, sa Pep Guardiola etter kampen.

- Vi kontrollerte kontringene deres ganske bra, og de skapte ikke mange sjanser. Men de fortjente å vinne, sa Guardiola som tapte sin andre kamp på rad som Barcelona for bare andre gang i kveld.

- Jeg synes synd på fansen, men spillerne har gitt alt de har i fire år nå, så jeg håper de fortstår det, sa Guardiola.

Iker Casillas vil imidlertid ikke ta av helt ennå. - Vi spilte godt som lag, responderte bra da det var nødvendig og nå må vi bare ta det hele kamp for kamp slik at vi sørger for å vinne seriemesterskapet, sa han etter kampen, ifølge NTB.

Nervøst Barcelona Real Madrid startet best, og Cristiano Ronaldos gode heading ble reddet av Victor Valdes etter bare et par minutter spilt.

Angel Di Mariá slo en corner mot bakerste stolpe, og Pepe headet mot mål. Victor Valdes var lynraskt nede og fikk en hånd på ballen, men da Carles Puyol valgte å skjerme ballen fremfor å måke den vekk klarte Sami Khedira å prikke ballen over linja.

1-0 til Real Madrid.

Etter en slurvete start tok Barcelona mer og mer over, og Xavi Hernandez fikk en gyllen mulighet til å utligne da Lionel Messi slo en strålende stikker gjennom Real Madrid-forsvaret.

Alene med Iker Casillas klarte imidlertid ikke Barcelona-veteranen - som spilte i sitt 32. «el Clasico»-oppgjør (klubbrekord) - å overliste landslagsvennen.

Sanchez-mål Pep Guardiola «gamblet» med å bruke Christian Tello og Thiago Alcantara fra start. Førstnevnte hadde flere gode muligheter, den største kom i andre omgang da han ble spilt alene med Iker Casillas.

19-åringen skulle bare plassere ballen i det lengste hjørnet, men traff feil og blåste ballen høyt, høyt over.

Barcelona styrte spillet, og spilte seg nærmere og nærmere scoring. Xavi skjøt like utenfor, og bare minuttet etter ble han byttet ut. Alexis Sanchez kom inn, og han brukte ikke lang tid på å nærme seg.

Barcelona kom til fire-fem gigantsjanser, men klarte ikke sette ballen i mål. Til slutt havnet ballen hos Sanchez som klarte å dytte ballen i mål.

1-1.

Camp Nou gikk av hengslene, og Canal+-ekspert Kenneth Fredheim utbrøt følgende: - Hadde det vært tak her nå, da hadde det lettet.

Kalddusj Men bare minuttet etter Sanchez' scoring ble det musestille på Barcelonas mektige hjemmebane.

Mesut Özil slo en glimrende stikker i bakrommet, og Cristiano Ronaldo hadde timet løpet sitt perfekt.

Alene med Victor Valdes gjorde han ingen feil, og satt inn 1-2-scoringen som langt på vei betyr at Real Madrid er ligamester 2011/2012.