- Jeg synes synd på Nistelrooy

Totti vant «Gullstøvelen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Francesco Totti fulgte nok søndagens dramatiske serieavslutning i La Liga med litt ekstra interesse. Dersom Ruud van Nistelrooy hadde scoret ville det vært dødt løp de to imellom i kampen om «Gullstøvelen» - beviset på at man er den mest målfarlige spilleren i Europa.

Kampen om Gullstøvelen

1. Francesco Totti, Roma (26 mål, 52 poeng)

2. Afonso Alves, Heerenveen (34 mål, 51 poeng)

3. Ruud van Nistelrooy, Real Madrid (25 mål, 50 poeng)

4. Diego Milito, Real Zaragoza (23 mål, 46 poeng)

5. Frederic Kanoute, Sevilla (21 mål, 42 poeng)

5. Ronaldinho, Barcelona (21 mål, 42 poeng)

7. Didier Drogba, Chelsea (20 mål, 40 poeng)

7. Theofanis Gekas, Bochum (20 mål, 40 poeng)

7. Cristiano Lucarelli, Livorno (20 mål, 40 poeng)

10. Tsvetan Genkov, Lokomotiv Sofia (26 mål, 39 poeng)

(Kilde: uefa.com)

Men da Nistelrooy måtte hinke av banen etter en drøy halvtime mot Mallorca, ble det hele avgjort til Tottis fordel.

- Jeg synes synd på Nistelrooy. Jeg kan forestille meg hvor bittert han må ha følt det, men han er fortsatt en stor spiller og fortjener respekt for å ha gitt meg kamp helt inn, sier Totti til UEFAs hjemmeside.

Men med all respekt for Totti: Nistelrooy virket ikke å være fryktelig bitter der han feiret uhemmet sammen med lagkameratene etter at seriegullet var sikret.

Nistelrooy scoret 25 mål mot Tottis 26, mens Afonso Alves fra Heerenveen scoret mest av alle med sine 34 nettkjenninger. Men fordi hver scoring i den nederlandske serien «bare» er verdt 1,5 poeng, mot 2 poeng i den engelske, italienske, spanske og tyske serien, havnet Totti øverst.

Selv føler han at sesongen har vært en personlig revansje.

- For et år siden ble jeg avskrevet av mange, som sa jeg var ferdig og at jeg bare var på landslaget på grunn av mitt rykte. Men kritikken brakte meg hell, for nå er jeg verdensmester, toppscorer, cupmester og vinner av «Gullstøvelen», sier Totti.

SEIERHERREN: Francesco Totti kan se tilbake på en sesong hvor Roma har vunnet den italienske cupen og han selv har vunnet Gullstøvelen. Foto: Matteo Bazzi/EPA/SCANPIX
SEIERHERREN: Francesco Totti kan se tilbake på en sesong hvor Roma har vunnet den italienske cupen og han selv har vunnet Gullstøvelen. Foto: Matteo Bazzi/EPA/SCANPIX Vis mer
<B>TAPTE GULLSTØVELEN:</B> Men Ruud van Nistelrooy virket ikke akkurat knust der han danset rundt på gressmatta etter at Real Madrid hadde sikret seriemesterskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer