TØFF KAMP: Heidi Løke blir tatt hardt av Kristina Penezic ( t.v) og Andrea Seric ( t.h.) i kvartfinalen mot Kroatia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TØFF KAMP: Heidi Løke blir tatt hardt av Kristina Penezic ( t.v) og Andrea Seric ( t.h.) i kvartfinalen mot Kroatia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Jeg synes Thorir er kjempeflink til å disponere laget

Løke nekter å klage på lite spilletid.

Kommentar: Gi meg verdens råeste spiller i 60 minutter.

SÃO PAULO (Dagbladet): Som etter kampen mot Nederland på søndag, ble Løke spurt om det faktum at hun starter kampen på benken og kommer inn og blir banens beste.

- Jeg føler jeg er klar uansett om jeg spiller fra start eller kommer inn og spiller fem minutter. Jeg synes Thorir er kjempeflink til å disponere laget, sier Heidi Løke.

Dagbladet skrev tidligere i dag om antall kontringer og kontringsmål som er lavere enn vi har vært vant til fra det norske laget i tidligere mesterskap.

I dag nærmet det seg gammel klasse med ni mål på elleve kontringer. Heidi Løke sto for fire av kontringsmålene.

- Det henger sammen med at vi står bra bakover, og Katrine er fantastisk igjen i mål. Da kommer de kontringsmålene, sier Løke.

FORNØYD:Heidi Løke vinker til de norske supporterne etter kampen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORNØYD:Heidi Løke vinker til de norske supporterne etter kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Mot slutten av kampen fikk Kroatia krympe den norske kjempeledelsen i et par perioder, uten at det bekymrer Løke nevneverdig.

- Kanskje de slipper litt lett til på slutten, men da er kampen avgjort. Jeg synes vi kriger og holder et høyt tempo. Vi skal ikke slakke av i en kvartfinale, men vi vinner med fem mål og er kjempefornøyde med det.

Seint i kveld gjør Spania og vertsnasjonen Brasil opp om retten til å møte Norge i semifinalen. For Løke spiller det ingen stor rolle hvem det blir.

- Vi tar de vi får, og er klare for å gi juling i semifinalen og.

Likevel kjenner hun best til det brasilianske mannskapet.

- Jeg kjenner Brasil ganske godt. De har sin beste spiller i Eduarda Amorim som spiller sammen med meg i Györ. Hun er en komplett spiller som kan det meste. Og mange Hypo-spillere som jeg nettopp har spilt mot, og så har de Randers-keeperen som er veldig god