- SJOKK: Therese Johaug sier det var et sjokk å høre at Marit Bjørgen ble innlagt på sykehus etter å ha opplevd trøbbel med hjerterytmen i går. Foto: MORTEN HOLM /  NTB SCANPIX
- SJOKK: Therese Johaug sier det var et sjokk å høre at Marit Bjørgen ble innlagt på sykehus etter å ha opplevd trøbbel med hjerterytmen i går. Foto: MORTEN HOLM / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg synes utrolig synd på Marit

Johaug ble sjokkert da hun hørte om Bjørgens hjertetrøbbel.


(Dagbladet): Marit Bjørgen ble i går innlagt for undersøkelser på St. Olavs hospital etter at hun i går opplevde å få unormalt høy puls på en intervalløkt.

Nyheten preger også lagvenninne Therese Johaug.

- Det var et sjokk å få den beskjeden. Jeg fikk en litt rar følelse, og tenkte at det har vært en del hjerteepisoder den siste tida, sier Johaug til Dagbladet.

Landslagstrener Egil Kristiansen sier Bjørgen tar den medisinske siden av dette med stor ro, men at det var «et slag i trynet» da hun forsto at det betyr at hun må droppe Tour de Ski, som var ett av sesongens store mål.

Johaug føler med henne.

- Jeg synes utrolig synd på Marit, for jeg vet hvor mye hun har satset på og gledet seg til Tour de Ski. Det er utrolig trist at hun ikke får vært med, men samtidig er det klart at helsa må gå foran, den er mye viktigere enn et skirenn.

Og det ser altså ut til at det går veldig bra med helsa til Bjørgen. Så får heller de andre ta i litt ekstra for å forsvare nasjonens ære i Toouren.

- Heldigvis ser det ikke ut til å være noe galt med Marit. Vi andre jentene på laget kommer til å gå Tour de Ski for henne, sier Johaug.