Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg syns Astrid er vanvittig tøff som takler denne situasjonen

Gråtkvalt Johaug gikk for Astrid og hennes døde bror.

PREGET: Therese Johaug klarte ikke å holde tårene tilbake etter dagens åpningsrenn i OL. I dag ikk hun og lagvenninnene for Astrid Uhrenholdt Jacobsen på 15-kilometeren.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PREGET: Therese Johaug klarte ikke å holde tårene tilbake etter dagens åpningsrenn i OL. I dag ikk hun og lagvenninnene for Astrid Uhrenholdt Jacobsen på 15-kilometeren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Therese Johaug måtte se seg slått av både Bjørgen, Kalla og Weng på dagens åpningsdistanse i OL, men deTherese etter målgang i den strålende sola i Sotsji.

- Jeg hadde jo som mål å være med å kjempe om medalje, men når Kalla gikk på slutten der og fikk med seg Marit, så hadde de et gir jeg ikke hadde. Da skjønte jeg fort at jeg måtte konsentrere meg om bronsemedaljen. Heidi var rett og slett bedre enn meg i spurten, så i dag var jeg ikke bedre, sa en gråtkvalt Johaug til pressen etter løpet.

Det var ikke lett for Johaug å snakke om dette i pressesonen etter rennet. Etter drøye to minutter ble hun ledsaget ut av landslagstrener Egil Kristiansen.

I går kveld samlet hele det norske landslaget seg etter nyheten om at Astrid Uhrenholdts bror var død. Samholdet i den norske troppen er så tett, at nyheten var tung å bære for alle i den norske leiren.

Johaug forsøkte så godt hun kunne å tenke på løpet, men spesielt etter løpet tok følelsene nesten overhånd for Therese. Hun kjente også Jacobsens bror godt.

- Det har selvsagt vært utrolig tøft for alle, spesielt i det norske teamet, etter at vi fikk den utrolig triste beskjeden i går. Man får mange tanker som svirrer rundt i hodet, og man finner fort ut at skirenn er ikke det viktigste når sånne ting skjer. Vi prata mye med Astrid, og vi fant ut av vi skulle gå for henne, og vi skulle gå for broren hennes, Sten Anders, i dag. Og det gjorde vi alle sammen.

- Jeg syns Astrid er vanvittig tøff som takler denne situasjonen så bra som hun kan, når sånne ting skjer. Hun er en utrolig tøff jente, og de var bestevenner, hun og Sten Anders, så det er klart det er utrolig tøft.

Hele Norges coronakart