Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg syns det er rart at man ikke merker at man kjører på et menneske

Landslagsløperen ble påkjørt midt under renn.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Kathrine Harsem fikk et ublidt møte med Kuusamo i sin første sesong som landslagsløper. Under oppvarmingen til kvartfinalen i sprint ble hun påkjørt av en bil, skadet skulderen, ødela skirennet og ble sendt hjem for å undersøkes nærmere.

Men det var ikke før hun satte seg i bilen på vei til verdenscuprennene på Lillehammer denne helgen hun rakk å tenke over hva som faktisk skjedde den formiddagen i de finske skogene.

- Det er jo egentlig helt sykt, han kjørte på meg og stakk av. Jeg håper ikke han så meg, for å si det sånn. Jeg syns det er rart at man ikke merker at man kjører på et menneske. Du merker jo når du kommer borti noe med bilen, sier Harsem til Dagbladet.

Kunne blitt overkjørt
Når hun nå tenker tilbake på hendelsen innser hun at hun har hatt griseflaks i sammenstøtet med den ukjente personens sidespeil. Legene som undersøkte henne har anslått at bare fem kilometer mer i timen ville gitt betydelig større skader i skulderen.

Og siden Kathrine falt idet bilen traff henne, og hun befant seg så langt uti siden av veien hun kunne kommer, er hun også glad for at hun ikke ble overkjørt av kassebilen.

- Jeg syns det er rart at han ikke har kjørt over meg, for jeg lå jo bare der. Han ble bare borte. Jeg vet ikke hvor lenge jeg lå der, men jeg kom til start klokka 13.03, og jeg skulle starte 13.05, sier hun.

- Jeg vet ikke om jeg besvimte en gang, for jeg husker ikke noe av det. Da jeg kom til start hadde jeg konkurransedressen halvveis på, staver og ski til alle kanter, ingen visste hvor jeg var og jeg var helt ute av meg selv. Helt skjelven. I sjokk, egentlig.

Vond lærdom
Hun fikk såvidt ropt til smøreren sin at hun var påkjørt. Så husker hun ikke noe mer før hun krysser målstreken i kvartfinalen. Utslått. Skuffa. Og med skuldersmerter.

Siden hun ikke husker noe, ikke vet noe om bilen utover at den var stor og mørk, og ingen andre tilsynelatende har sett noe av hendelsen, har hun heller ikke anmeldt påkjørselen til politiet.

Det hun derimot har gjort, er lært.

- Jeg kommer til å fortsette med å varme opp på beina, men jeg kommer til å være mer forsiktig framover. Kommer det en bil i mot meg nå og det er trangt, kommer jeg bare til å stoppe rett og slett. Jeg er blitt spurt om hva jeg kunne gjort annerledes, og jeg kunne ha stoppet. Som kjæresten min sa, det er meg det går ut over, det er ikke han. Så bare å være litt mer forsiktig neste gang kan jo lønne seg, sier hun.

I morgen stiller hun til start på sprinten som åpner minitouren på Lillehammer. Damene går tre renn og touren avsluttes med jaktstart søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling