-  Jeg tåler å tabbe meg ut

Siri Nordby (26) er glad det var henne og ikke en av de yngre jentene som tabbet seg da Frankrike scoret 1- 0.

WARRINGTON (Dagbladet): -  Ja, sånn sett er jeg glad det var meg. Jeg tåler å tabbe meg ut, sier Nordby til Dagbladet.

Hun er en av de eldste jentene i den norske troppen. Bare Bente Nordby, Dagny Mellgren og Unni Lehn er eldre. Men disse tre har spilt EM, VM og OL for Norge i mange år. For Siri Nordby - som ikke er i slekt med Keeper-Bente - var gårsdagens kamp debuten i mesterskap.

Ingen smilte bredere da nasjonalsangen ble spilt. Og ingen bannet høyere da hun gjorde generaltabben som ga Frankrike ledelsen.

-  Da kom det noen ord som ikke egner seg for offentligheten, sier hun.

Burde klarert

Mot Tyskland tapte Norge fordi Marianne Paulsen gjorde en feil på venstrebacken. I går våknet Paulsen med kraftig omgangssjuke. Derfor måtte Bjarne Berntsen bygge om forsvaret sitt. Han flyttet Gunhild Følstad over på venstresida og satte Siri Nordby inn på laget.

Det gikk helt fint - i 19 minutter.

-  Det kom et framspill som jeg stusset bakover. Ingen andre norske var der, så jeg fulgte på sjøl og tror jeg har bedre tid enn jeg har. Jeg følte at jeg hadde full kontroll, og ballen tilbake til Bente ble slått for løst bakover og den franske jenta snappet. Jeg skulle selvfølgelig bare klarert ballen ut. Det ser jeg nå, sier Nordby.

TABBEN: Backen Siri Nordby (nummer 5) har nettopp gitt et for løst tilbakespill til navnesøster Bente, og Mugneret-Béghé lirker inn 1- 0 til Frankrike.
TABBEN: Backen Siri Nordby (nummer 5) har nettopp gitt et for løst tilbakespill til navnesøster Bente, og Mugneret-Béghé lirker inn 1- 0 til Frankrike. Vis mer

Utrolig lettet

Stort flere feil gjorde hun ikke i løpet av kampen. Men det er tabben som blir husket.

-  Jeg følte at jeg greide å heve meg i løpet av kampen og det var deilig da Isabell scoret. Da følte jeg bare utrolig lettelse og hadde Solveig scoret på kjempesjansen helt på slutten hadde det vært bare enda bedre, sier hun.

Nå må Norge score minst to mål mot Italia på søndag - forutsatt at Tyskland slår Frankrike med minst 1-0. Tar Frankrike poeng mot Tyskland, er Norge utslått uansett.

-  Vi får håpe at Tyskland føler en viss stolthet i å kjempe for seier selv om de allerede har gått videre. Jeg tror også at Italia kanskje faller litt, nå som de allerede er utslått, sier Nordby.

Trodde på mål

For Solveig Gulbrandsen var det bittert å se skuddet sitt gå på innsida av krysset og videre langs målstreken og ut etter 84 minutter.

-  Det går ikke an å komme nærmere scoring. Jeg fikk en gratissjanse, men fikk den på venstrefoten. Jeg trodde likevel den skulle gå inn, sier hun.

Gulbrandsen er ikke like sikker som Nordby på at Tyskland mobiliserer maks mot Frankrike.

-  Jeg vet ikke om Tyskland er interessert i å kjempe når de allerede er videre, sier hun.

Har sjansen

Landslagssjef Bjarne Berntsen var skuffet etter kampen, men som følge av Isabell Herlovsens utlikning var han ikke helt i grøfta.

-  Nå har vi i alle fall en sjanse, sier han.

Om Nordbys tabbe sier han:

-  Det er slikt som bare ikke skal skje. Det var en generaltabbe og av helt annet kaliber enn Mariannes feil mot Tyskland, sier han.

Tross bedre resultat, var gårsdagens kamp en kjempenedtur for Norge fra Tyskland-kampen reint spillemessig.

-  Vi ble stående og å slå ballen på tvers i forsvaret i førsteomgang. Vi kom oss ikke ut og midtbanen viste heller ikke tilstrekkelig vilje i forhold til den forrige kampen.

Helt fornøyd var han bare med innbytterne Isabell Herlovsen og Lise Klaveness.

-  To gode bytter for oss. Isabell har vært nærme førsteelleveren hele tida. Nå scoret hun mål og er selvfølgelig nærmere. Nå trenger vi dessuten flere mål, sier Bjarne Berntsen.

NB: Landslagslege Kristin Grefberg er slett ikke sikker på at det ikke kommer flere tilfeller av omgangssjuke i den norske troppen. Marit Fiane Christensen var dårlig mandag og tirsdag. Paulsen er langt verre.

-  Ja, jeg er litt bekymret. Vi isolerer spillere som blir syke, er forsiktige med håndtrykk og klemming, drikker bare av egne flasker og er generelt påpasselige, sier hun.