«Jeg taper for en verdens-mester, du for en feit Dagblad-type»

Psykologiske krigsutbrudd haglet før Kongen av VM grusa Anette Bøe på VM-stadion. Eller?

(Dagbladet): I VM-spalta mi i Dagbladet i dag går jeg skyhøyt ut om hva min 110 kilo sexylubne kropp kan utrette i sporet.

«Gi meg en skøytetrase i lett terreng og jeg skal gi deg den lekreste dobbeldans.»

I går kveld, på selveste VM-oppløpet, ikke mange timene etter Marit Bjørgens eventyrlige maktdemonstrasjon, skulle Kongen av VM følge i dronningens  skispor. Min aller første VM-duell.

For tidligere på dagen i går var video-Øistein og jeg ute og testet Kollenpublikum. Der ute i skogen. midt blant vikinghjelmer og drammeglass, traff vi en av mine aller største skiheltinner. Anette Bøe. Stafettgullvinner i Holmenkollen i 1982 og senere dobbelt individuell gullvinner i Seefeld i 85.

For liksom å understreke at jeg mener alvor med egen fortreffelighet i sporet kastet jeg skihansken og utfordret den triple verdensmesteren til duell i Kollen-løypene.

Det lå alvor over skistadion da Anette og jeg gled inn i Kollen-anleggets flomlys i går kveld.

- Skal vi satse ei kasse vin, hånflirte en seierssikker Anette Bøe.

Jeg dro på det. Hun så ned på skiene mine.

- Har du ikke skøyteski og støvler?

- Nei.

Anette var på offensiven nå. Hun spurte om jeg hadde glider. Jeg kunne ikke skryte av annet enn blåswix på såla.

Anette Bøe var i ferd med å knekke meg psykisk - før første stavtak var unnagjort. Startskuddet nærmet seg. Jeg måtte snu stemningen til min fordel, og det måtte skje fort.

- Hei. Anette. Du er vel egentlig den med størst fallhøyde her. Jeg taper for en trippel verdensmester. Du taper for en feit Dagblad-type.

Klar-ferdig-gå!