- Jeg tapte fordi andre dopet seg

Raphael Poiree fyrer løs.

Skiskytteren Raphael Poiree fyrer løs i sin nye selvbiografi, og tar et oppgjør med juksemakerne han mener finnes innen skiskytingen.

- Det er noen som har sagt at jeg tapte medaljer fordi andre har dopet seg. Jeg tror på dem, sier løperen, som kan se tilbake på en fantastisk karriere med sju VM-gull og 44 seirer i verdenscupen.

- Jeg vil ikke snakke om hvem som er dopere, men det er ikke nordmenn, sier Poiree til Aftenposten.

I biografien hans som heter «Poiree - Man er ikke født mester, man blir det». skriver han også at drømmen er å bli norsk landslagstrener en gang i framtiden.

Poiree ga ut boken sin i Frankrike denne uken. Han skal også være i samtaler med et norsk forlag om å utgi boken på norsk, skriver Aftenposten.

(NTB)

MISTENKER DOPING: Raphael Poiree er enig med dem som sier at han antakelig har tapt renn på grunn at andre utøvere har jukset. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX
MISTENKER DOPING: Raphael Poiree er enig med dem som sier at han antakelig har tapt renn på grunn at andre utøvere har jukset. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX Vis mer
SLÅTT PÅ MÅLSTREKEN: Slik er det ofte i skiskyting, og doping kan dermed bli avgjørende - dessverre. Det mener Raphael Poiree at han er blitt offer for.