-  Jeg tapte på en feil

Thor Hushovd (26) trodde han begynte spurten for tidlig. Det kostet trolig ham sin andre etappeseier i årets Tour de France.

Dramaet startet rundt 100 meter før mål. Rykk-duoen Simeonis og Landaluzes ledelse var spist opp, og alt lå til rette for at Grimstad-gutten kunne ta sin andre etappeseier på rad i Tour de France. Slik gikk det ikke. Hushovd måtte se seg slått av erkerival Robbie McEwen med noen centimeter, og alt på grunn av én taktisk feil.

Irritert Thor

-  Da jeg startet innspurten, begynte jeg å tenke at det var for tidlig, at det ikke kom til å holde inn. Det førte til at jeg slakka litt ned, noe jeg aldri skulle gjort. Irriterende å tape på en slik feil, sier Hushovd.

For da 26-åringen atter aksellererte, var det for seint. Den grønnkledde Robbie McEwen suste i mål en halv sykkelpumpelengde foran Thor. Heldigvis snek Hushovd seg like foran treer Stuart O'Grady. Det betyr at han i samme slengen føyk forbi australieren i poengkampen om den gjeve spurttrøya.

-  Det var viktig at Thor gikk forbi O'Grady i grønntrøyekampen. Han er absolutt med videre i kampen om spurttittelen, selv om McEwen trakk det lengstre strået i dag, sier Hushovds trener, Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

-  Feltet feilberegnet

Men lenge så det ut som Thor ikke ville være i nærheten av å kunne kjempe om etappeseier. Etter 38 kilometer gikk Filippo Simeoni og Iñigo Landaluze i brudd, og var på det meste over ti minutter foran resten av feltet. Men forspranget ble sakte, men sikkert spist opp av et jagende hovedfelt, med Thors hjelperyttere fra Crédit Agricole i front. 100 meter før mål var det slutt for utbryterduoen.

Trener Kvålsvoll så den nerveprirrende innspurten på storskjerm sammen med Thors foreldre.

-  Det var sinnssykt spennende, og jeg var ikke trygg på at de kom til å kjøre inn bruddet. Feltet bommet nok litt der, men heldigvis gikk det bra til slutt, sier Kvålsvoll, som også føler med Simeoni og Landaluze.

-  Man synes jo litt synd på dem, når de var så nære. Hadde de ikke snudd seg og sett etter feltet hele tida, hadde de klart det, tror Kvålsvoll.

Han likte derimot ikke at Simeonis lagkamerater i Domina Vacanze forstyrret hovedfeltet i deres forsøk på å hente opp teten.

Likevel fornøyd

-  Det er en uskreven regel at man ikke ødelegger for dem som prøver å kjøre inn et brudd. Jeg forstår godt at rytterne reagerer på sånt, sier Kvålsvoll.

Thor Hushovd var skuffet og en smule bitter rett etter løpet, men etter å fått tenkt seg litt om, er han i grunnen fornøyd med innsatsen. Andreplassen er tross alt hans tredje beste Tour de France-resultat noensinne.

-  Beina var ikke like pigge som de var søndag. Men jeg blir nummer to, og viser at jeg ennå er med der framme. Nå skal jeg bare kjøre på de neste to dagene, sier Hushovd, som ikke dveler for lenge ved de manglende centimeterne.

-  Det er viktig å nullstille seg i et ritt som Tour de France, der man må være skjerpet hele tida, sier Thor Hushovd.

IRRITERT: Rett etter målpassering var ikke Thor Hushovd fornøyd. Men noen minutter seinere syns han andreplassen var en bra prestasjon.
SLÅTT PÅ MÅLSTREKEN: Etter en feil i innspurten måtte Thor Hushovd se Robbie McEwen noen centimeter foran seg i mål, med Stuart O'Grady (t.v.) på tredje. - Da jeg startet innspurten, begynte jeg å tenke at det var for tidlig, at det ikke kom til å holde inn. Det førte til at jeg slakka litt ned, noe jeg aldri skulle gjort, sier Hushovd.