-  Jeg tapte på en feil

Thor Hushovd (26) trodde han begynte spurten for tidlig. Det kostet trolig ham sin andre etappeseier i årets Tour de France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dramaet startet rundt 100 meter før mål. Rykk-duoen Simeonis og Landaluzes ledelse var spist opp, og alt lå til rette for at Grimstad-gutten kunne ta sin andre etappeseier på rad i Tour de France. Slik gikk det ikke. Hushovd måtte se seg slått av erkerival Robbie McEwen med noen centimeter, og alt på grunn av én taktisk feil.

Irritert Thor

-  Da jeg startet innspurten, begynte jeg å tenke at det var for tidlig, at det ikke kom til å holde inn. Det førte til at jeg slakka litt ned, noe jeg aldri skulle gjort. Irriterende å tape på en slik feil, sier Hushovd.

For da 26-åringen atter aksellererte, var det for seint. Den grønnkledde Robbie McEwen suste i mål en halv sykkelpumpelengde foran Thor. Heldigvis snek Hushovd seg like foran treer Stuart O'Grady. Det betyr at han i samme slengen føyk forbi australieren i poengkampen om den gjeve spurttrøya.

-  Det var viktig at Thor gikk forbi O'Grady i grønntrøyekampen. Han er absolutt med videre i kampen om spurttittelen, selv om McEwen trakk det lengstre strået i dag, sier Hushovds trener, Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer