- Jeg tar ansvaret for hoppfiaskoen

- Jeg er hovedtrener og tar ansvaret for hoppfiaskoen, sier Kjetil Strandbråten til Dagbladet. Søndag bestemte han seg for å stille sin plass til disposisjon. Oppgavene hans på hopplandslaget overtas av den gamle landslagssjefen Ludvik Zajc.

- Noe måtte skje, og noen måtte ta ansvaret. Jeg har prøvd og prøvd, men ikke fått det til. På bakgrunn av de dårlige resultatene tar jeg ansvaret, og stiller min plass til disposisjon, sier Kjetil Strandbråten.

Landslagssjef Hroar Stjernen beklager det inntrufne, synes Strandbråten har tatt en tøff avgjørelse det står respekt av og har akseptert avgjørelsen.

På spørsmål om Strandbråten føler at han er blitt ofret, svarer han unnvikende.

- Ferdig med hoppsporten

- Det er mange sider av saken jeg ikke ønsker å kommentere. Dette handler mer om Hopp-Norge enn om meg. Vi skal ha resultater, selv er jeg ferdig med hoppsporten for lange tider framover.

Etter at han bestemte seg for å gå av, har Strandbråten vært i dialog med landslagssjefen, men ikke snakket med løperne om den dramatiske avgjørelsen.

- Det beste for løperne er å ikke bruke energi på denne saken. I morgen reiser de til nye v-cuprenn i Zakopane. Den jobben de har lagt ned på fysisk trening, vil betale seg. Jeg vet hva slags potensial gutta har, og er overbevist om at det vil løsne for dem snart. Kanskje allerede til helga. Zakopane er i hvert fall et sted der de trives og har oppnådd gode resultater tidligere, sier Kjetil Strandbråten.

Så langt har VM-vinteren 1999/2000 vært en eneste lang fiasko. På fem verdenscuprenn er gjennomsnittsplasseringen på beste nordmann nr. 20.

Elendige plasseringer

Roar Ljøkelsøy ble nr. 22 og 16 i v-cuppremieren i Kuopio, og nr. 24 i det første rennet i Predazzo. I det andre rennet i Predazzo presterte Morten Ågheim årsbeste så langt med 15. plass. Elendigheten kulminerte med Ågheims 25. plass som beste nordmann i Villach sist søndag.

Ludvig Zajc gleder seg til å bli ny hovedtrener for hoppgutta.

- Jeg skal nyte hver dag - på godt og vondt, sier han til Dagbladet.

Samtidig uttrykker han medlidenhet med avgåtte Strandbråten.

- Han har det tungt. Når resultatene uteblir, mister man troen på seg selv - og kanskje mister de involverte troen på hverandre.

Teknikk

Zajc karakteriserer seg som en annen type enn Strandbråten, både som trener og mennesketype.

- Kanskje hjelper det at jeg kommer, kanskje ikke? Jeg tar i hvert fall utfordringen.

Han har en klar oppfatning om årsaken til hoppernes svake sesongstart.

- Det handler om teknikk, om å få kroppen til å fungere. Både bevegeligheten og fysikken er bedre enn før hos hopperne, sier Zajc.

SLITEN: Hopptrener Kjetil Strandbråten har trukket seg fra jobben, og regner seg ferdig med hoppsporten for lang tid framover.