- Jeg tar antabus

Pål Arne Fagernes (27) er lykkelig etter frifinnelsen, men innser at veien tilbake til idretten ikke blir lett. Nå prøver han å få kontroll på alkoholmisbruket ved bruk av antabus.

- Jeg har sluttet å drikke. Eller, jeg har bare drukket tre ganger siden jul. Jeg tåler ikke alkohol. Jeg kjører meg helt i senk. Men nå har jeg fått kontroll på det, sier Pål Arne Fagernes til Dagbladet.

- Hvordan da?

- Jeg tar antabus-piller - piller som gjør meg syk hvis jeg drikker. Jeg har brukt disse pillene helt siden desember. Jeg har kontroll nå, men jeg angrer på at jeg har festet så mye.

- Var drita full

Pål Arne Fagernes ble tidlig i november tatt av politiet i en narkorazzia i Oslo. 27-åringen fikk et forenklet forelegg på 2000 kroner etter å ha avlagt positiv urinprøve. Få dager etter ble Fagernes testet av Norges Idrettsforbund. Også disse testene viste at han hadde inntatt kokain.

Dopingutvalget er ikke i tvil om at spydkasteren har brukt kokain, men velger å frifinne ham fordi misbruket ikke har noe med Fagernes' idrettskarriere å gjøre.

- Hva var din første reaksjon etter frifinnelsen?

- Jeg ble selvfølgelig lettet. Jeg fryktet å få ett år. Men det jeg drev med hadde ingenting med doping å gjøre - det fungerte ikke akkurat prestasjonsfremmende. Jeg var drita full, og jeg var ikke akkurat i form dagen etter, for å si det sånn.

- Ble du overrasket over dommen?

- Jeg var redd for at domsutvalget skulle være altfor firkanta. Men jeg har vært ærlig under alle forklaringer. Jeg ble tatt på en fest to dager etter operasjonen i skulderen. Festingen hadde ingenting med idrettskarrieren min å gjøre. Hadde jeg brukt doping i forbindelse med konkurranser, hadde jeg aldri giddet å stille opp for å forklare meg. Jeg har ikke jukset, men all festingen har ikke vært bra - verken for kropp eller hode.

Vil kaste spyd

- Hvordan ser du på videre satsing?

- Jeg kommer ikke til å gi meg. Jeg hadde ikke gitt meg uansett utfall av dommen. Det hadde vært bittert å gi seg nå. Jeg har ikke fått vist hva jeg er god for ennå. Jeg har alltid trent bra, men jeg har rotet vekk mange muligheter. Jeg har ikke vært seriøs nok, sier Pål Arne Fagernes.

- Jeg har vært skadet kontinuerlig i to år. Det har ført til masse frustrasjon. Det har vært en vanskelig tid for meg. Men nå ser jeg lyst på å satse igjen.

- Hvordan er formen?

- Jeg er i bra form, men jeg har bare trent generelt. Motivasjonen for å trene spesifikt har ikke vært til stede, siden jeg ikke har visst utfallet av dommen. Men jeg håper på et comeback. Alt tyder på det, sier spydkasteren.

VIL TILBAKE: Pål Arne Fagernes har tatt sine forholdsregler mot videre alkoholproblemer, og satser nå på å gjøre comeback. - Jeg har ikke fått vist hva jeg er god for ennå, sier han til Dagbladet. Her i 2001, i et intervju etter at han ble observert synlig beruset i forbindelse med et friidrettsstevne i Haugesund.