- Jeg tar det tyngst av alle

TORINO (Dagbladet): Juventus- Rosenborg 2- 0. Det var den siste natta med gjengen, men Trond Sollieds avslutning ble ingen fest. Egentlig var det bare tap og bitterhet i glassene. Og bak den tøffe maska hadde RBK-treneren det vondt. - Jeg tar det nok tyngst av alle, sier han.


IKKE FESTSTEMT: I går var ingen god dag for Trond Sollied

Men dette var veldig viktig for Trond Sollied i natt:

- Vi kunne ikke gjort det annerledes. Mål preger fotballkamper, sånn er det bare. Og 4- 5- 1 eller 4- 4- 2 - det finnes ingen garantier uansett hva du velger. Vi prøvde jo det første mot Galatasaray og tapte 0- 3.

- Men 4- 4- 2 og et klart brudd med alt som tyter ut av veggene i brakka på Lerkendal. I en avgjørende kamp. Mot Juventus. På Stadio delle Alpi i Torino?

- Jeg er forberedt på kritikk, men hva så? Vi valgte det vi mente var riktig, sier Sollied.

Vi i denne sammenhengen er spillerne i samråd med treneren. 4- 4- 2 formasjonen i går kveld ble nemlig vedtatt på et spillermøte.

- Det er ingen vits å gå ut i 4- 5- 1, satse på 0- 0 og ende opp med et hederlig 0- 1, sier Trond Sollied.

Svar på hentetast

Denne setningen er en av mange i forsvaret for utgangsposisjonene mot Juventus. Og sjøl flere timer etter at kampen var ferdig, og de fleste var ferdige med å spørre om hvorfor han brøt med den inngrodde RBK-formasjonen i sin siste RBK-kamp, hadde han svarene på hentetast:

- 4- 4- 2 er noe vi har holdt på med helt siden vi reiste på treningsleir til Nice for over en uke siden. Vi snakket om det, spillerne ville det, og fordi det tross alt er de som skal spille fotballen så ble det sånn.

- Åpninga av kampen var grei nok, den. Vi spilte bedre i 4- 4- 2 enn da vi gikk tilbake til 4- 3- 3.

- Og husk at sist vi var her og tapte 0- 2, spilte vi 4- 3- 3 uten å skape en eneste målsjanse. I denne kampen hadde vi fem A-sjanser mot Juventus sine tre.
OK, da.

Lettkjøpte mål

Men sjanser vinner ikke fotballkamper. Bare mål sender lag til kvartfinalen i Mesterligaen. Og Juventus scoret to - mål Trond Sollied nesten ikke orket tanken på etter kampen. Fordi de var så lettkjøpte.

- Vi gjorde akkurat den samme feilen som mot Galatasaray, sier Trond Sollied. - Vi fikk den første store målsjansen. Den Mini fikk her var minst like enorm som den Sigurd (Rushfeldt) hadde i Istanbul - men nå scoret vi ikke på den.

- Vi hadde en kjempemulighet til å gå videre, men var verken flinke eller kyniske nok til å gjøre noe med det.

Trond Sollied liker ikke etterpåklokskap. Men enkelte tanker er det rett og slett ikke mulig å komme unna.

Og den som gjorde mest vondt i går kveld, handlet om et brent straffespark mot Juventus på Lerkendal.

RBK mot normalt

- Hadde alt vært normalt - det vil si, hadde Rosenborg hatt helt vanlig glid - ville vi tatt ni poeng på hjemmebane, sier RBK-treneren.

Det betyr at vi ville hatt 10 før denne kampen, og da ville det meste vært klart. Og derfor blir det nok en del snakk om det straffesparket som ikke ga oss 2- 1 over Juventus på Lerkendal.

- Fotball handler ikke bare om dyktighet. Det handler om litt flaks også.
På dyktighetsfronten slapp Rosenborg Zinedine Zidane altfor lett til. Det tar Sollied på strak arm. Men han skyter ingen av gutta sine, han bare registrerer at det ikke gikk. Å stoppe verdens beste fotballspiller.

- I første omgang fikk han altfor mye plass, sier Sollied. - Og det var jo derfor det andre målet kom.

Ute av form

- Hva var unormalt ved denne kvelden?

- Rosenborg som lag er rett og slett ute av matchform. Og mot rutinerte folk som dette - som i tillegg får gjøre akkurat hva de vil i forhold til dommeren - blir det en betydelig mangel.

Men når det er sagt:

- Juventus var ikke bedre enn at vi kunne klart det likevel, sier Trond Sollied.

- Med litt hell.