- Jeg tar en avgjørelse ut fra profesjonelle og familiære hensyn

Tvedten ferdig på landslaget.

TAKKER AV: Håvard Tvedten (36) sa nei til å være med på håndballguttas to EM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Nederland i slutten av måneden og starten av november — og i dag satte han kroken på døra for videre landslagsspill. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TAKKER AV: Håvard Tvedten (36) sa nei til å være med på håndballguttas to EM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Nederland i slutten av måneden og starten av november — og i dag satte han kroken på døra for videre landslagsspill. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

AALBORG (Dagbladet): Håvard Tvedten (36) sa nei til å være med på håndballguttas to EM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Nederland i slutten av måneden og starten av november — og i dag satte han kroken på døra for videre landslagsspill.

Det bekreftet han selv på sin Instagramkonto i morgentimene mandag.

- Jeg sa nei til de to kampene av hensyn til tid og totalen. Akkurat nå har jeg heller ikke motivasjon til å være med på landslaget, sier Håvard Tvedten til Dagbladet etter at han og Aalborg røk på et tremålstap mot ungarske Pick Szeged hjemme i Gigantium i Aalborg i går kveld.

Familiære hensyn Kona Guro pendler mellom Danmark og Norge i forbindelse med programlederjobben for Champions League-sendingene til Viasat, mens sønnene Luka Tobias og Daniel Leander naturligvis også krever sitt.

- Jeg tar en avgjørelse ut fra profesjonelle og familiære hensyn. Vi spiller to kamper i uka i Aalborg, og jeg har familie og to barn, så jeg må tenke kynisk, sier han.

36-åringen har spilt 208 landskamper for Norge og scoret pene 809 ganger i landslagsdrakta. Men moroa stopper der.

Tvedten ble overraskende utelatt da den nye landslagssjefen Christian Berge tok ut sin første landslagstropp i våres, men han presiserer at avklaringen han tar denne uka ikke har noe med den vrakingen å gjøre.

- Jeg er kjempestolt over alt jeg har gjort på landslaget. Det har aldri vært noe spørsmål for meg om jeg skal spille for landslaget, så avgjørelsen var veldig vanskelig å ta, sier Tvedten.

- Vemodig Her følger Tvedtens avskjed på Instagram:

Etter lengre tids overveielse, har jeg i dag bestemt meg for å ikke stille meg disponibel for flere landslagsutak. Det betyr et endelig farvel til norsk landslagshåndball for min del. Med inngangen til en ny landslagskvalifisering, føles det vemodig, men helt naturlig å sette punktum nå. Jeg håpet motivasjonen skulle komme ved å ta en pause, men isteden føles det mer rett enn noen gang å stoppe nå. Jeg er veldig stolt og takknemlig for å ha fått representert Norge i en idrett jeg elsker, så mange ganger. Å spille for Norge har gitt meg noen av mine aller beste minner. Jeg vil takke landslagssjefene jeg har spilt mest under; Gunnar Pettersen og Robert Hedin, det fantastiske støtteapparat, gode lagkamerater og ikke minst de norske supporterne som har støttet oss i tykt og tynt. Jeg vil også få takke alle som har gitt meg en følelse av at det jeg har terpet og terpet på i så mange halltimer, har blitt satt pris på, at krydderet også har plass i håndballen. Jeg ønsker laget lykke til i den kommende EM-kvalifiseringen. Jeg skal heie fra sofakroken! Jeg gleder meg nå til å konsentrere meg om videre spill i både serie og Champions League for klubben min, Aalborg håndbold. Og jobber fortsatt knallhardt hver dag for å skape underholdning for håndballfrelste dansker.

Takk for meg!
Mvh Håvard Tvedten