FRITTALENDE: Diego Maradona sparte ikke på kruttet under torsdagens pressekonferanse i Napoli. Foto: Matteo Bazzi / EPA / NTB Scanpix
FRITTALENDE: Diego Maradona sparte ikke på kruttet under torsdagens pressekonferanse i Napoli. Foto: Matteo Bazzi / EPA / NTB ScanpixVis mer

- Jeg tar gjerne over etter Benitez

Diego Maradona lanserte seg selv som ny Napoli-trener.

(Dagbladet): Diego Maradona er fortsatt en legende og folkehelt i sin gamle klubb Napoli. Argentineren er i Italia for å promotere DVDen «Maradona - Non saro mai un uomo comune» (Maradona - jeg kommer aldri til å bli en vanlig mann).

Han skal også se gamleklubben møte Roma fredag kveld, og inviterte til en pressekonferanse i regi av Gazzeta Dello Sport, med både fans og presse til stede.

Og Maradona sparte som vanlig ikke på kruttet.

Bedre enn Pelé Debatten om hvem som var best av Maradona og den brasilianske legenden Pelé har gått i flere tiår. Maradona holder, ikke overraskende, en knapp på seg selv i den debatten.

- Jeg slo den brune fyren da folket stemte i 2000, sa argentineren, ifølge The Mirror.

FIFA ga både Maradona og Pelé prisen for århundrets spiller i 2000, men Maradona vant folkets avsteming med 53,6 % mot Pelés 18,5 %.

- Pelé kom til og med på andre i Brasil bak Ayrton Senna da de stemte på deres beste idrettsutøver noensinne, fortsatte Maradona.

- Den prisen FIFA ga han er ikke verdt en dritt. Alle lederne i FIFA er over 95 år. De er for gamle til å kjøre bil, så hvordan skal de lede fotballverdenen?

Vil ta over Napoli Maradona var heller ikke beskjeden om sine ambisjoner framover.

- Jeg vil gjerne ta over Napoli når Rafa slutter, sa klubblegenden, og høstet stående applaus fra fansen i rommet.

Han snakket også mye om Mario Balotelli, som han er uttalt fan av.

- Folk burde la han være i fred. Jeg skulle gjerne snakket med han alene, og forklart om alle de dårlige opplevelsene jeg har hatt.

Maradona sa videre at han regner Balotelli som den fjerde beste spilleren i verden, bak Messi, Ronaldo og Neymar.

Men ett sårt punkt dukket opp da Maradona snakket om den italienske storscoreren. Da han snakket om Balotellis tid i Manchester City, nektet han å bruke navnet på sin tidligere svigersønn, Sergio Agüero. Maradona refererte kun til faren til sitt barnebarn som «min datters eks».

LEGENDE: Maradona er fortsatt svært populær blant Napoli-fansen. Foto: Roberto Salomone / AFP Photo / NTB Scanpix
LEGENDE: Maradona er fortsatt svært populær blant Napoli-fansen. Foto: Roberto Salomone / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer