- Jeg tar ham ikke i hånda. Jeg sniker meg bare inn på benken

Solbakken er fortsatt flau over Mancini-møte på ferie.

AUTOGRAFJEGER: For drøyt tre år siden måtte Ståle Solbakken be om autografen til Roberto Mancini. I morgen møtes de som trenere for hvert sitt lag i Champions League. Foto: Ozan Kose, AFP / NTB Scanpix
AUTOGRAFJEGER: For drøyt tre år siden måtte Ståle Solbakken be om autografen til Roberto Mancini. I morgen møtes de som trenere for hvert sitt lag i Champions League. Foto: Ozan Kose, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I morgen spiller Ståle Solbakkens FC København borte mot Galatasaray i Istanbul.

Nordmannen fortalte på dagens pressekonferanse - med et bredt smil - at han ikke har noen planer om å ta Galatasaray-trener Mancini i hånda før avspark.

Bakgrunnen er Ståles pinlige ferieminne fra Sardinia sommeren for drøyt tre år siden, som blant annet ble omtalt i den uautoriserte biografien «Ståle» i fjor.

I dag fortalte han historien med egne ord.

- En gang ble jeg, av min kone, tvunget til å få autografen hans til sønnen min da vi var på ferie. Det er jeg litt flau over når vi skal på banen i morgen. Men sønnen min er en stor City-fan, han nektet å spise, og kona mi sa at jeg skulle ta ham med til bordet der Mancini satt, forteller Ståle ifølge Ekstrabladet.

Og Solbakken utførte motvillig ordren fra fru Anniken, og gikk rødmende mot den daværende City-managerens bord.

- Jeg tok sønnen min i hånda, ble rød i ansiktet, men jeg fikk autografen hans og et bilde. Men jeg tar ham ikke i hånda i morgen. Jeg sniker meg bare bort på benken, sier Solbakken med et stort smil.

Han ser fellestrekk mellom FCK og Galatasaray i at begge klubber har byttet trener relativt nylig, og at ingen av dem helt har levd opp til tidligere nivå ennå. Men han kjenner godt til hva Mancini står for.

- Som skandinaver vet vi hva Mancini gjorde i Manchester City. Han har vekslet litt mellom formasjoner, så det blir også taktisk interessant i morgen, sier han.

FÅR STÅLE PÅ BESØK: Galatasaray-trener Roberto Mancini Foto: Massimo Pinca, AP / NTB Scanpix
FÅR STÅLE PÅ BESØK: Galatasaray-trener Roberto Mancini Foto: Massimo Pinca, AP / NTB Scanpix Vis mer