Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tar heller ett gull enn seks bronse, så Tarjei kan bare ta så mange bronse han vil

Se Bø-guttas elleville champagnefest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONTIOLAHTI (Dagbladet): I kveld fikk brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø utdelt medaljene sine for lørdagens gull og bronse på sprinten - og Tarjei fikk også sin bronsemedalje på dagens jaktstart i VM.

På Medal Plaza i sentrum av Joensuu - drøye kvarteret unna skiskytterstadion i Kontiolahti showet og koste brødrene seg i kveld.

- Ferdig med tårer - Det er sånne øyeblikk du bare må nyte når du har dem, for det er ikke mange som får oppleve det her. Det blir ekstra spesielt å høre nasjonalsangen når du legger ned alle disse treningstimene, sier Johannes Thingnes Bø.

Men noen tårer kom det ikke fra premieutdelingen i kveld, slik det gjorde på stadion etter at han ble verdensmester i går.

- Tårene var jeg ferdig med i går. Det blir ikke mer grining i 2015, sier Johannes Thingnes Bø.

- Dager du husker Han tok uansett til seg øyeblikket og brødrene tok også en «selfie» sammen på scenen etter nasjonalsangen.

- Dette er en dag jeg kommer til å huske. Men det var enda mer spesielt i går, da det gikk opp for meg, men nå har jeg endelig beviset på at jeg er verdensmester, sier Johannes Thinges Bø til Dagbladet.

- Det blir ikke siste gangen jeg tar på denne i kveld, forsikret han.

- Fortsatt i gullrus Johannes klarte ikke å følge opp gullet på sprinten på dagens jaktstart. Allerede på den første skytingen pådro han seg to strafferunder, og med samme antall miss på alle fire skytingene, ble det hele åtte bomskudd - fleste i konkurransen.

Men det la ingen demper på gleden i dag.

- Jeg er fortsatt i gullrus. Det jeg tenkte på i dag er at jeg kan kalle meg verdensmester, og det var sikkert med på å ødelagge for meg i dag, innrømmer Johannes Thingnes Bø.

Heller ett gull - Storebror har fått to bronsemedaljer i dag, mot din ene?

- Jeg tar heller ett gull enn seks bronse. Han kan bare fortsette å ta så mange bronse han vil, sier Johannes og ler godt.

Han tror på mer edelt metall for de norske gutta i VM, og spesielt stafetten til lørdag er pekt ut som et høydepunkt.

- Tarjei, Emil og Ole gjorde kanongode, og jeg gjorde et kanonbra løp i går. Da er vi favoritter på den stafetten, og den ønsker vi å vinne. Der skal vi knuse alle og vise at vi er de beste.

- Ti ganger bedre VM-gullet - på det som var hans VM-debut - er naturligvis høydepunktet i karrieren så langt.

- Om du legger sammen alt det andre jeg har gjort, så er dette likevel ti ganger bedre. Helt enormt.

Tilbake på bostedet i Joensuu feiret Bø-brødrene med champagnespruting og kakefest. Video av det kan du se øverst i saken.

Hele Norges coronakart