- Jeg tar én rekord av gangen

Ny norsk rekord av Ezinne.

LOVENDE: Ezinne Okparaebo tar stadig nye steg - og hun skuffet ikke Bislett-publikummet da hun løp inn til ny norsk rekord. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
LOVENDE: Ezinne Okparaebo tar stadig nye steg - og hun skuffet ikke Bislett-publikummet da hun løp inn til ny norsk rekord. Foto: Tor Richardsen / SCANPIXVis mer

|||BISLETT (Dagbladet.no): Ezinne Okparaebo slo til med ny norsk rekord på 100-meteren på Bislett i kveld.

Hun holdt lenge følge med teten, men så rykket de litt fra mot slutten av løpet. Tida til Ezinne var uansett veldig sterk, og 11,29 er tre hundredeler raskere enn den rekorden hun satte under Beijing-OL i fjor.

Dette holde til 5. plass foran et fullsatt Bislett.

- Løpet ble akkurat slik jeg håpet det skulle bli. Det klaffet fra start, jeg holdt hodet kaldt - og jeg er kjempefornøyd, sier hun til Dagbladet.

Og i den formen hun er i nå, da kan rekorden bli ytterligere forbedret framover.

- Jeg tar én norsk rekord av gangen, sier Oslo-jenta med et glis.

FORNØYD: Ezinne Okparaebo var et eneste stort smil etter Bislett-løpet. Foto: EIRIK WINSNES
FORNØYD: Ezinne Okparaebo var et eneste stort smil etter Bislett-løpet. Foto: EIRIK WINSNES Vis mer

Hun stilte i et knallsterkt felt, noe som lett kan skremme en urutinert løper. Ezinne taklet derimot den utfordringen.

- Målet mitt var å ikke stresse og løpe mitt eget løp. Det klarte jeg. Jeg løp mot de beste av de beste, noe som var veldig motiverende, sier hun.

Okparaebo viser at hun er en løper for de store anledninger. I OL ble det ny norsk rekord og under EM innendørs i mars tok hun sølv. Selv om hun sleit med kramper i lårene i Bergen for to uker siden klarte hun å løfte seg til Bislett-stevnet.

Og hun innrømmer at det kriblet i magen før start.

- Det er nesten verre å løpe på hjemmebane enn i OL.

Kerron Stewart fra Jamaica vant 100-meteren, med tida 10,99. Kelly-Ann Baptiste (Trinidad og Tobago) kom på andreplass med 11,14 og Chandra Sturrup (Bahamas) kom på tredje med 11,15.