STIV OG SLITEN  Her faller Ingvild Flugstad Østberg på sin sisterunde. Dermed ble avstanden opp til USA, Sverige og Finland for stor for de norske jentene, og de måtte nøye seg med fjerdeplassen. Foto: Gjenngitt med tillatelse fra NRK
STIV OG SLITEN Her faller Ingvild Flugstad Østberg på sin sisterunde. Dermed ble avstanden opp til USA, Sverige og Finland for stor for de norske jentene, og de måtte nøye seg med fjerdeplassen. Foto: Gjenngitt med tillatelse fra NRKVis mer

- Jeg tar på meg all skyld

Flugstad Østberg stivnet, falt og ødela medaljesjansen for Norge.

(Dagbladet): Også de norske jentene fikk en tøff dag i sprintstaffetløypene.

Da Ingvild Flugstad Østberg måtte slippe på sin sisteetappe, og deretter satte staven mellom egne bein og falt, ble oppgaven for tøff for Maiken Caspersen Falla på ankeretappen.

- Jeg tar på meg all skyld i dag, sier en skuffet Flugstad Østberg til NRK.

Til slutt havnet Norge på fjerdeplass i sprintstafettfinalen.

- Jeg ble stiv, men hadde jeg holdt meg på beina, så hadde vi greid en medalje. Maiken går kjempebra, så jeg er ganske skuffa, sa en trist Ingvidl Flugstad Østberg etter målgangen.

For langt forsprang En stiv og sliten Ingvild Flugstad Østberg var på vei til å hente igjen tetgruppa på sin siste runde, men falt etter å ha satt staven mellom skiene.

På siste veksling måtte Maiken Caspersen Falla hente inn hele 17 sekunder på USA, Sverige og Finland om Norge skulle ha en sjans på medalje.

 FALT:  Også Ingvild Flugstad Østberg stivnet på sin sisterunde, og falt umotivert mot slutten. Dermed ble avstanden opp til USA, Sverige og Finland for stor for Maiken Caspersen Falla på ankeretappen. Foto:  EPA / CLAUDIO ONORATI
FALT: Også Ingvild Flugstad Østberg stivnet på sin sisterunde, og falt umotivert mot slutten. Dermed ble avstanden opp til USA, Sverige og Finland for stor for Maiken Caspersen Falla på ankeretappen. Foto: EPA / CLAUDIO ONORATI Vis mer

Men da amerikanske Kikkan Randall kjørte på, og Sverige og Finland holdt avstanden, måtte de norske jentene nøye med seg en fjerdeplass. Caspersen Falla tok Italia i spurten, men havnet likevel 20,8 sekunder bak de seirende amerikanerne.

Før damefinalen røk de norske herrene ut allerede i semifinalen, etter at Pål Golberg stivnet på sin sisterunde.

- Det er fortsatt en drøm som ikke har sunket inn, sa gullvinneren Kikkan Randall til NRK etter sprintstafettseieren.

Randall tok gullet sammen med Jessica Diggins. Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter tok sølvet og finnene Riikka Lilja-Sarasoja og Krista Lahteenmaki tok bronsen.