- Jeg tar skylda

Espen Johnsen (23) var en angrende synder etter kjempebrøleren i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagskeeperen ble hyllet etter heltedåden på Mestalla i første kamp mot Spania. Men etter 21 minutter skjedde det som skulle gjøre kvelden helsvart for Rosenborg-keeperen. Sørlendingen landet skjevt på høyreankelen etter et spansk hjørnespark.

- Jeg tråkket over ankelen og det var veldig vondt med en gang, men jeg bestemte meg for å fortsette, sier Johnsen som møtte pressen etter kampen på krykker.

I pausen ble ankelen teipet, og Johnsen ga beskjed til det medisinske støtteapparatet at han ville spille videre. Det skulle han angre på.

Angrer

En tydelig hemmet Espen Johnsen brukte henda istenfor beina på utspark. Da han måtte sparke, gikk det galt. Et håpløst utspark traff hodet på Joseba Exteberria. Som bare sto i stille, og scoret Spanias 3- 0-mål.

- Jeg tar på meg all skylda for baklengsmålet. I ettertid er det bare å innse at jeg burde ha gått av banen før. Det var min avgjørelse alene å fortsette. Tidligere har det gått bra å spille med smerter, men nå var nok viljen sterkere enn evnen. Det er bare å beklage, sier Johnsen.

- Hva tenkte du da du så ballen treffe spanjolen?

- Nei, nei, sier en spak Johnsen.

- Ingen kommentar

Johnsen ble endelig byttet ut etter en times spill, men hans erstatter Frode Olsen vil ikke kritisere landslagsledelsen for at han ikke ble byttet inn tidligere.

- Jeg vil bare si at jeg er fornøyd med min innsats i den halvtimen jeg spilte. Det er opp til trenerne og den skadete spilleren å bestemme om jeg skal byttes inn, sier Olsen.

Landslagslege Thor Einar Andersen angrer på at han ikke var tøffere mot Johnsen.

- Vi burde ha skåret igjennom tidligere. Det innser jeg nå, sier Andersen til Dagbladet.

- Hvem bestemte at Johnsen skulle byttes ut?

- Jeg sendte signal til Erik Thorstvedt og Nils Johan Semb om at han burde ut, sier Andersen.

Keepertrener Erik Thorstvedt vil ikke ta noe selvkritikk på at Johnsen, som sliter med en kneskade fra før, ikke ble byttet ut tidligere i kampen.

HER SKJER DET: Espen Johnsen tråkker over ankelen og har det veldig vondt. Kaptein Claus Lundekvam (t.v.) og Steffen Iversen signaliserer at keeperen er skadd. - I ettertid er det bare å innse at jeg burde ha gått av banen før, sier Espen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer