«Jeg tar telefonen hvis Semb ringer»

Erik Hoftun tror Vidar Riseth erstatter Henning Berg, men lover å ikke gjøre som John Carew dersom Semb ringer.

VALENCIA (Dagbladet): Erik Hoftun har sagt nei til landslaget av familiære årsaker. Likevel: Han høres ut som han kan overtales. For det handler ikke om å si ja til en forlenget landslagskarriere, det handler om én enkelt kamp. En eksepsjonelt viktig kamp.

I en helt ekstraordinær midtforsvarsituasjon.

Åpner, lukker...

- Jeg tror vi har satt punktum der, var det første Nils Johan Semb svarte da Erik Hoftuns navn ble bragt på banen i går ettermiddag.

Etter et par minutter med litt fram og tilbake sa han at han ikke ville kommentere en eventuell forespørsel til RBK-stopperen. Og slik åpnet Norges landslagstrener helt plutselig den døra han noen øyeblikk tidligere hadde stengt.

Inntil Nils Johan Semb offentliggjør nye navn i troppen, er det fortsatt lov til å håpe på Hoftun.

Som sier følgende til Dagbladet på telefonen fra Trondheim:

- Jeg tar telefonen hvis Semb ringer.

- Så du tar ikke en «Carew», lar være å svare?

- Nei, he-he. Jeg har jo nummeret til Semb lagret fra tidligere. Men i utgangspunktet er ikke dette en aktuell problemstilling. Min mening er at han heller bør ringe Vidar Riseth, sier Erik Hoftun.

Ingen hast

Og Vidar Riseth, som sa nei til å komme inn i landslagstroppen som et venstrebackalternativ før avreisen til Spania, er også i Sembs tanker. Den døra er heller ikke lukket.

- Jeg skal tenke på dette, jeg har ingen bråhast med å hente inn nye spillere. Ingen skal jo ned hit, og vi trener ikke i Norge før tirsdag, sier Semb.

Og Vidar Riseth har allerede fått signaler om at han blir tatt ut. Via en samtale med landslagets administrator, Bjørn Nilsen.

- Jeg venter egentlig på en telefon fra Semb. Jeg har snakket med Bjørn Nilsen som bare ba meg om å holde meg klar. Det kan jeg si så lenge Semb selv sa jeg var aktuell på pressekonferansen, sier Vidar Riseth til Dagbladet.

- Så vidt jeg forsto skulle de se an situasjonen litt. Blir jeg tatt ut som midtstopper, så stiller jeg selvsagt på samling i Oslo.

RBK-press

Rosenborg-spillerne i landslagstroppen mener Nils Johan Semb bør ringe Erik Hoftun. Både Christer Basma og Harald Brattbakk vil ha med sin kaptein i RBK i returkampen mot Spania.

- Hadde jeg lært Erik, hadde jeg vurdert å si fra at jeg var villig til å spille denne ene kampen. Jeg tror Erik forstår at han ikke skal komme inn som «frelser». Men bare hjelpe landslaget i en vanskelig situasjon, sier Christer Basma

Hoftun synes omtanken fra lagkameratene er bra.

- Det er hyggelig å høre at gutta vil ha meg med, det setter jeg stor pris på, sier Erik Hoftun.

- Har du ikke litt lyst?

- Jo, jeg innrømmer at det kriblet litt i beina da jeg så laget løpe ut på Mestalla lørdag kveld. Men landslaget er for meg et avsluttet kapittel, så jeg tror ikke Semb ringer. Derfor blir det også veldig hypotetisk å tenke på dette, sier Hoftun.

Robbie-fan

Uansett ligger det an til minst én RBK-stopper i troppen. Hoftun og Vidar Riseth med koner var på Robbie Williams-konsert i Vallhall i helga. Spania- Norge så de sammen.

- Vi hygget oss skikkelig, sier Hoftun. - Det var en veldig koselig helg.

- Men da sees vi kanskje i Oslo til uka, også?

- He-he, jeg regner med at Vidar setter seg på flyet til Oslo i dag, sier Erik Hoftun til Dagbladet.

MULIG BERG-ERSTATTER: Erik Hoftun kan få en telefon fra landslagssjef Nils Johan Semb. Men han tror det egentlig ikke.