Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tar VM-gull

Hørt det før? Selv om Richard Burns leder rallysirkuset klart med 37 poeng, tror ikke Petter Solberg på VM-gull til briten. - Det blir meg, sier han selvsikkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag starter Rally Kypros, det syvende av totalt 14 VM-løp. Etter de seks første rundene ligger Solberg på en 5. plass med sine 19 poeng - 18 poeng bak Burns og 13 bak Carlos Sainz på 2. plass. På samme tidspunkt i fjor lå Norges rallystjerne på en sjetteplass med 13 poeng.

For en som har som mål i år å være på seierspallen i hvert løp og til slutt bli verdensmester, er kanskje ikke 5. plass halvveis i sesongen så mye å juble over. Men Solbergs selvtillit er - som alltid - på topp. Han ler og spøker som vanlig og levner ikke det minste spor av bekymring. I så fall skjuler han det godt.

Gir aldri opp

- Hvorfor skulle jeg være bekymret? Husk at jeg kom på 2. plass i fjor, og da lå jeg dårligere an etter seks runder enn det jeg gjør nå. Jeg skulle selvsagt gjerne vært høyere på resultatlista, men det har skjedd noen små uhell i et par løp som man ikke kan gardere seg mot. Men sesongen er lang, og mye kan fremdeles skje. Dette går nok bra, sier Solberg til Dagbladet.

- Så du har ikke gitt opp målet om å bli verdensmester?

- Jeg gir aldri opp. Det er fremdeles full satsing fra min og teamets side. Jeg kan ennå bli verdensmester. Bare vent og se, sier Solberg.

Alltid like optimistisk.

Men han er pessimistisk på Richard Burns vegne. Briten har faktisk ikke vunnet et eneste løp i år, men ligger likevel på topp. Han har sanket poeng i hvert eneste løp ved å kjøre jevnere i forhold til de andre.

- Burns kommer ikke til å bli verdensmester i år. Poengsankingen hans kommer ikke til å vare. Han må vinne løp og være mer aggressiv i kjøringen for å vinne hele greia, tror Solberg.

70 grader

Selv har han den gode følelsen foran helgas løp. Han var raskest på testkjøringen i går, og er ekstra tent etter 3. plassen i Hellas-rallyet for to uker siden. Det burde blitt en 2. plass på nordmannen, noe Colin McRae bokstavelig talt var til hinder for.

- Planen er å vinne, enkelt og greit. Og vi har alle forutsetninger til å gjøre det. Tester viser at bilen fungerer bedre enn på lenge, sier Subaru-føreren.

Etter tre timers daglig trening den siste uka, føler han seg i toppform. Men Solberg er forberedt på et knallhardt løp, der varmen faktisk blir en av de største utfordringene. Med en lufttemperatur på opp mot 40 grader, kan det fort bli 70 grader inne i bilen.

- Det er så varmt at det nesten ikke er til å holde ut, peser han som også har fått tid til litt soling og bading sammen med familien. Samboer Pernilla og sønnen Oliver er nemlig også på plass på Kypros.

Stygge veier

På toppen av den drepende varmen kommer de forferdelige veiene. Store steiner, humper og digre hull er det som møter verdens beste rallykjørere på Kypros i helga.

- Jeg har nesten ikke sett maken til stygge veier. På flere etapper er det så ille at vi rett og slett må være forsiktige og ta hensyn til dekk for å komme gjennom løypa. Med de veiene, er det klart at det kan bli et sjansespill, sier Petter.

Likevel elsker han Rally Kypros, der han også har vært forfulgt av uhell de to siste åra. I 2001 ble det svært dramatisk da bilen tok fyr og brant fullstendig opp. I fjor lå han også i toppen fra start, men tapte fire minutter og falt ned til 32. plass da bremsepedalen løsnet på en etappe. Men tidenes opphenting sørget for en 5. plass til slutt.

Men alle gode ting er tre, og i år får Spydeberg-gutten en ny sjanse.

- Og den skal jeg ta godt vare på, sier Petter Solberg.

GULLFØLELSE: - Jeg har den gode følelsen, sier en seierssugen Solberg, her sammen med sin kommende kone Pernilla Walfridsson.