POSITIV: Med tre poeng ser situasjonen lys ut for Norge, mener Høgmo.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet</span>
POSITIV: Med tre poeng ser situasjonen lys ut for Norge, mener Høgmo.  Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

- Jeg tenker at dette er en gyllen mulighet til å feste et godt grep rundt gruppa

Høgmo med Jarstein-ros på pressekonferansen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er imponert over måten landslagskeeper Rune Almenning Jarstein har snudd motgang til medgang i Tyskland.

Jarstein har vist solid form for klubblaget Hertha Berlin den siste tiden, og scorer i tysk presse høyt på spillerbørsene. I øyeblikket er han Herthas soleklare førstevalg mellom stengene. Landslagssjef Høgmo er begeistret over det forvandlingen telemarkingen har gjennomgått.

Stabil

- Rune har vært veldig stabil. Han utstråler en ro og en autoritet i spillet sitt. Du ser at han har mye rutine, både innen landslagsfotballen og etter hvert også i Bundesliga. I det hele tatt en sterk profil i tysk fotball, sa han til pressen i Berlin tirsdag.

- Først og fremst retter jeg honnør til Rune selv og måten han håndterte motgangen på. Han trente mest og kanskje best. Han lot seg ikke affisere av motgangen, men var tydelig på at dette ønsker jeg. En forbilledlig måte å angripe situasjonen på, fortsatte han.

Jarsteins fremste kvaliteter som keeper sa landslagssjefen følgende om:

- Han er god én mot én defensivt. God til å stå og vente ut skuddet – sånn at han ofte står i veien for den klare målsjansen. Han har også utviklet seg i feltarbeidet.

Vil tette igjen

Fredag skal Jarstein forsøke å stoppe Tsjekkia i den viktige VM-kvalifiseringskampen i Praha. Resepten for å ta tre poeng er som følger:

- Tunge løp inn bak tsjekkerne kommer til å bli svært viktig. De løpene må komme, og det må være god timing mellom pasning og bevegelse. Det jobbet vi med i går og i dag, og vil fortsette med inn mot kampen, sa Høgmo tirsdag.

- Samtidig er det viktig å ha god balanse. Et av suksesskriteriene i forrige kvalik var at vi holdt nullen i seks av kampene. Det blir viktig også nå. Vi har sluppet inn for mange mål en periode, tilføyde han.

Med tre poeng ser situasjonen lys ut for Norge, mener Høgmo.

- Jeg tenker at dette er en gyllen mulighet til å feste et godt grep rundt gruppa og kampen om å bli nummer to. Sånn det har utviklet seg, den jevnheten som er i gruppa, vil en trepoenger være svært positivt, sa landslagssjefen.

(NTB)