- Jeg tenker ikke på det negative, for jeg vet hva jeg står for

Riise om valget av ny klubb.

 TIL KYPROS:  John Arne Riise og fruen Louise Angelica Riise. Foto: Anders Grønneberg
TIL KYPROS: John Arne Riise og fruen Louise Angelica Riise. Foto: Anders GrønnebergVis mer

(Dagbladet): John Arne Riise signerte i dag for den kypriotiske klubben APOEL Nikosia.

- Deilig å endelig få det i orden. Det ble en lang natt og en lang dag før jeg kunne hoppe i senga og juble, sier Riise til Dagbladet.

- Var du stresset?

- Nei, egentlig ikke. Jeg har hatt is i magen og kunne gått tidligere hvis jeg ville, sier Riise.

Venstrebacken med kallenavnet «The Machine» drar til den kypriotiske øya allerede i morgen:

- Det skal bli godt å komme tilbake til trening med ball. På grunn av landslagspausen får jeg litt ekstra tid. Du kan være så godt fysisk trent du vil, men det er noe helt annet å trene med ball.

Ville til ny kultur Riise sa tidligere i år at han var lysten på et nytt eventyr. Qatar og USA ble nevnt, men det viktigste var en ny kultur:

- Jeg ville prøve noe helt nytt. Jeg fikk noen tilbud tidligere, men de var ikke riktig for meg. Sportslig passer det her bra, og kona vil trives. Dette ville vi begge. Det er en klubb som er vant til å vinne kamper. Det er et godt klima og en fin plass å bo. Og å spille Champions League igjen trigger meg veldig, jeg trodde aldri jeg skulle spille der igjen, sier 34-åringen.

Selv om mange har ymtet frampå at tida snart renner ut for Riises karriere - var han aldri i tvil selv:

- Det er flere som har sagt at jeg er ferdig på toppnivå. Jeg tenker ikke på det negative, for jeg vet hva jeg står for. Men det var deilig å få det i orden, sier Riise.

Tøff CL-gruppe APOEL spilte seg fram til kvartfinale i Champions League for tre år siden, og har vunnet 23 mesterskap på Kypros. Men i år blir det tøft å hevde seg i Europa. APOEL er i gruppe med Ajax, Barcelona og PSG. Det blir noen tøffe kamper mot  spillere som Messi, Neymar og Zlatan Ibrahimovic:

Noen du ser spesielt fram til å møte?

- Alle egentlig. Det blir tøffe kamper, men det blir gøy, sier en svært tent Riise. Pausen fra klubbfotballen har gjort godt for lysta til å forlenge fotballkarrieren:

- Nå er jeg i treningsmodus og skal være ultraprofesjonell de neste to åra. Så får  vi se etter det hva som skjer - men kanskje jeg blir der lenger eller finner en ny klubb. Akkurat nå er jeg mer motivert enn jeg har vært på lenge, kanskje noen gang, og det er deilig i en alder av 34. Jeg har fått en nytt kick, en ny giv, sier Riise.

Riise giftet seg i sommer - og kona Louise Angelica Riise er selvfølgelig med på flyttelasset. Hun kommer nedover om noen uker:

- Karrieren er viktig, men jeg ville ikke ha flyttet dit hvis hun ikke trivdes. Totalpakka er viktigst, men hun var klar på at hun fulgte med meg uansett, sier mannen med 110 landskamper for Norge.