- Jeg tenker ikke på EM

- Jeg var så nær å bli helt frisk, men nå er det usikkert når jeg kan spille igjen. EM tenker jeg ikke på i det hele tatt, sier Ronny Johnsen (30) til Dagbladet.

Vi møtte Manchester United-stopperen etter at han hadde vært på behandling hos landslagets fysioterapeut Roar Robinson i Oslo i går ettermiddag - og Ronny snakket ut om motgangen og den tunge og lange veien tilbake til full friskmelding.

En friskmelding som det nå ikke går an å sette noen dato på.

Årsak:
Et alvorlig tilbakeslag på kneproblemene som den rutinerte landslagsstopperen ble operert for i august i fjor.

Var i full trening

Ronny var i full trening med ball og hadde strak kurs mot full friskmelding.

Så kom smertene i knærne tilbake igjen.

- Nå er det like før jeg ødelegger et eller annet. Jeg var så nær å bli frisk som det er mulig å komme. Og så opplever jeg dette. Jeg trodde jeg hadde fått min dose med motgang, sier en oppgitt Ronny Johnsen.

- Nå må jeg ta noen steg tilbake og jobbe meg langsomt framover igjen. Trening med ball er uaktuelt en god stund framover. Nå blir det styrketrening og lett jogging, utdyper han.

United får være United. Og EM får være EM.

Nå er det helsa som betyr noe.

Tenker ikke EM

- Hvor stor sjanse er det for at du rekker EM-sluttspillet i fotball?
- EM tenker jeg ikke på i det hele tatt. Det eneste jeg tenker på er å bli 100 prosent frisk. Blir jeg frisk, ville det vært moro å være med i EM. Men helsa går foran alt, sier Ronny Johnsen.

- Tror du på EM-deltakelse for din del?
- Jeg har virkelig ikke ofret det en tanke. Det er sekundært for meg nå.

- Når kan du være helt frisk?
- Det er umulig å si. Jeg må bare ta det rolig og se hvordan det går. Det er ikke noe hokus pokus. Men blir jeg først frisk, skal det ikke ta lang tid å komme i form.

Siste kamp 26. mai

Ronny Johnsens nye situasjon er også et slag for United-manager Alex Ferguson, som sliter med å finne en stabil makker til Jaap Stam i midtforsvaret. Henning Berg mangler tillit og Mickael Silvestre har avslørt store svakheter under Uniteds skuffende innsats under VM for klubblag i Brasil.

Johnsen var blant United-heltene som vant Champions League-finalen mot Bayern München 26. mai i fjor. Siden har han ikke spilt en eneste fotballkamp.

Overdrev

- Det har vært helt pyton å sitte og se på de andre trene og spille, og jeg ble nok for ivrig etter å komme tilbake. Men slikt merker man ofte ikke før det er for seint, sier Johnsen.

- Det er slik at man noen ganger må pushe grensene for å komme seg videre. La det gjøre litt vondt. Men jeg overdrev sannsynligvis litt.

Han kom til Norge tirsdag og har vært på daglige behandlinger hos Roar Robinson. I løpet av helga reiser Ronny tilbake til England for å trene seg sakte opp igjen.

- Selv om jeg har det tungt akkurat nå, så forsøker jeg å være positiv. Jeg vet at jeg vil bli helt frisk igjen. Bare ikke når.