NORSK DUELL: Legia Warzsawa-trener Henning Berg møter Celtic i morgen. Lagene møtes i tredje kvalikrunde til Champions League. Det er nest siste hinder før gruppespillet. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
NORSK DUELL: Legia Warzsawa-trener Henning Berg møter Celtic i morgen. Lagene møtes i tredje kvalikrunde til Champions League. Det er nest siste hinder før gruppespillet. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKIVis mer

- Jeg tenker ikke på hvem som trener det andre laget

Berg før Celtic-møtet.

WARZSAWA (Dagbladet): Legia-manager Henning Berg møtte pressen i kveld - ett døgn før den viktige kampen i Champions League-kvalifiseringen mot Celtic.

Et av de første spørsmålene var fra skotsk presse som ville vite om Celtic-kjøpet Jo Inge Berget.

- Jeg kjenner ham. Vi var sammen i Lyn, vi solgte ham til Udinese da han var 18 år. Han har vært god, litt skadeplaget. Han er talentfull og vil passe bra inn som Celtic-spiller. Han er en typisk 10-er i angrepet, sier Berg.

Legia-sjefen fortsatte med å fortelle at han har tro på Ronny Deila som manager.

- Han er en god trener. Han utvikler spillere og er offensiv i spillestilen. Celtic vil dominere hjemme i Skottland, og også i Europa. De får en trener som er god til å jobbe med spillere, sier Berg.

Berg spilte i Rangers i Skottland på tampen av sin aktive karriere - og fikk spørsmål om å sammenligne dagens Celtic-lag med det han møtte i 2003 og 2004.

- Det gamle laget hadde mer erfaring. De hadde Henrik Larsson, Chris Sutton og flere andre. Dette laget er yngre, men det er annerledes. Celtic er nok et sterkere lag enn oss, men det er noe vi vil strekke oss etter: Å dominere sånn som dem. Jeg er sikker på at alle ser fram til denne kampen. På vårt beste er vi et bra lag og skal gi dem god kamp, sier Berg.

Nordmannen fortsatte med å si at han ikke bryr seg om hvem som trener motstanderlaget.

- For å være ærlig, så bryr jeg meg ikke så mye. Det viktigste er at vi vinner og går videre. Jeg tenker ikke på hvem som trener det andre laget. Jeg er selvsagt på vegne av norsk fotball. Deila og jeg har jo møtt hverandre før. Vi vet mer om hverandre enn vi vanligvis gjør, men det er ikke vi som spiller. Det er det spillerne på banen som gjør, sier Berg.

I overkant av 50 pressefolk fra Polen, Skottland og Norge var på plass inne på presserommet i Pepsi Arena.

Samtidig som Berg holdt sin pressekonferanse, trente Celtic for første gang på gressmatta rett utenfor.

Men først i morgen starter alvoret for fullt.

Vil forsterke Celtic landet i et sommerlig Warzsawa i formiddag og Deila møtte pressen på spillerhotellet.

- Vi møter et godt lag og det er et stort sprang opp fra Reykjavik i forrige runde. Vi vet vi må levere en god prestasjon, sa Ronny Deila på en pressekonferanse i den polske hovedstaden i går.

- Det er mye jeg liker med spillet vårt akkurat nå, men det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Både når det gjelder pasninger, markeringer og bevissthet, sa Celtic-manageren.

Celtic ble overlegne skotske seriemestere forrige sesong og alle forventer at Deila følger opp suksessen. Også å komme til Champions League-gruppespillet er et krav, fra både fans og klubb.

- Vi jobber hardt med å forbedre laget og jobber med nye spillere. Vi har gode speidere og mange muligheter, sa Deila.

Celtics nyeste tilvekst er en gammel Strømsgodset-kjenning for Deila. Nemlig Jo Inge Berget som kommer på lån fra Cardiff. Berget var i Godset i 2010 og 2011.

- Jo Inge er en veldig intelligent spiller. Jeg har stor tro på ham og at han kan tilføre oss noe nytt, sa Deila til pressen.

Berget er med i troppen som spiller i morgen.

Klokka 20.45 i morgen kveld spilles første oppgjør mellom Legia og Celtic på Pepsi Arena i Warszawa. Returkampen spilles i Skottland onsdag i neste uke. Vinneren over disse to kampene er et steg nærmere gruppespillet i Champions League.

I POLEN: Celtic og manager Ronny Deila landet i Polen i dag. Her er han på dagens pressekonferanse. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI
I POLEN: Celtic og manager Ronny Deila landet i Polen i dag. Her er han på dagens pressekonferanse. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI Vis mer