STJERNENE BLIR: Det tror i hvert fall Daniel Agger (25). Forsvarsspilleren har ingen planer om å bytte klubb og trives godt i Liverpool. Foto: Kristian Ridder-Nilsen/Dagbladet
STJERNENE BLIR: Det tror i hvert fall Daniel Agger (25). Forsvarsspilleren har ingen planer om å bytte klubb og trives godt i Liverpool. Foto: Kristian Ridder-Nilsen/DagbladetVis mer

- Jeg tenker ikke på Liverpool nå

Nå handler alt om Danmark og VM for Daniel Agger.

|||

HELSINGØR (Dagbladet): Liverpool har hatt en elendig sesong. Med Champions League-exit og en skuffende sjuendeplass i årets Premier League- har ikke supporterne i industribyen hatt så mye å glede seg over. 

Med store stjerner som blant annet Fernando Torres og Steven Gerrard er det ikke rart det dukker opp rykter om at de store navnene er på vei bort fra Anfield. Danske Daniel Agger håper stjernene blir, men kan samtidig ikke forsikre fansen om det. 

- Tror de blir - Det er ikke min beslutning. Men jeg tror og håper selvfølgelig at jeg spiller på samme lag som dem neste sesong, sier 25-åringen til Dagbladet. 

Og for dem som lurte, har Agger ingen planer om å flytte på seg.

BALLKOS: Det var ikke bare løping på treninga til Danmark. Spillerne fikk kose seg med litt skuddtrening. Her er det Daniel Agger som legger ballen tilrette for medspilleren. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
BALLKOS: Det var ikke bare løping på treninga til Danmark. Spillerne fikk kose seg med litt skuddtrening. Her er det Daniel Agger som legger ballen tilrette for medspilleren. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

 - Jeg har kontrakt i Liverpool og har det fint i klubben, forsikrer Agger.


Fokus på landslaget Skal Liverpool rette opp den svake sesongen de har hatt, er de nødt til å beholde sine beste spillere. På Marienlyst Hotell i Helsingør vil ikke Daniel Agger snakke om hva Liverpool må gjøre for å heve seg til neste år. Han holder fokus på VM og landslaget.

 - Jeg tenker ikke på Liverpool nå. Nå er jeg med landslaget og det forholder jeg meg til. Klubblaget mitt får komme senere, sier Liverpool-forsvareren.   

På treningsfeltet var det en opplagt Agger som koste seg på den nydelige grønne gressmatta. På tribunen fikk han støtte fra sin kone Sofie Neilson og det nygifte parets lille sønn.  Stemningen er med andre ord upåklagelig, noe Agger bekrefter til Dagbladet.
 
- Kroppen min virker veldig fin. Det er god fart på treningene, fint humør og jeg tror alle gutta er klare, fastslår Daniel Agger.
 

Dansk styrkeprøve I kveld kommer en liten dansk styrkeprøve før verdensmesterskapet. Danmark tar imot Senegal. En viktig motstander, skal vi tro landslagssjef Morten Olsen. 

 - Senegal består av mange tekniske og fysiske spillere som daglig spiller i den franske ligaen. Kamerun som vi møter i gruppespillet er nokså like i spillestilen, så dette er en viktig kamp for oss, sier landslagstreneren.      

Danmark er i gruppe E i VM, sammen med Nederland, Kamerun og Japan. Daniel Agger har tro på avansement.

- Jeg tenker ikke på Liverpool nå

- Det er helt klart tre vanskelige kamper, men det er ikke tre umulige kamper. Nederland er favoritter, men jeg synes vi har gode muligheter for å komme oss videre, sier Agger til Dagbladet.