Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenker på alle som var glade i henne

Lance Armstrong hyller Grete Waitz i uttalelse til Dagbladet.

KJEMPET SAMME KAMP: Lance Armstrong overlevde selv kreft. I 2005 var det en mail fra Armstrong som fikk Grete Waitz i trening igjen.Foto: SCANPIX/EPA/SHAWN THEW
KJEMPET SAMME KAMP: Lance Armstrong overlevde selv kreft. I 2005 var det en mail fra Armstrong som fikk Grete Waitz i trening igjen.Foto: SCANPIX/EPA/SHAWN THEW Vis mer

(Dagbladet): I dag kom den triste beskjeden om at Grete Waitz tapte kampen mot kreften, 57 år gammel.

I 2008 fortalte hun Dagbladet om hvordan hun etter kreftdiagnosen i 2005 ble passiv for første gang i sitt liv, men at en mail fra Lance Armstrong fikk henne opp igjen.

- Jeg lå på sofaen ganske lenge, til å være meg. Så fikk jeg en mail fra Lance Armstrong som oppfordret meg til å «stay strong». Jeg leste boka hans og bestemte meg en dag i juni for å begynne å trene igjen.

«Like me you're a fighter. And you will beat this shit», het det i e-posten fra Armstrong, som selv har vært rammet av kreft.

I dag er det en trist Lance Armstrong (39) som mottok beskjeden om Grete Waitz' bortgang.

- Jeg er i dyp sorg over at Grete Waitz, en utrolig idrettsutøver og «fighter», er tapt til kreften. Som løper og kreftsyk ga hun tøffheten et ansikt, skriver Armstrong i en uttalelse til Dagbladet.

- Som 57-åring burde hun hatt mange år foran seg. Familien min og jeg tenker nå på alle de som var glade i henne og så opp til henne, i det de tar farvel med Grete, sier Armstrong.

Selv kreftsyk
Lance Armstrong fikk diagnosen testikkelkreft som 25-åring i 1996, men var tilbake i hardtrening allerede i 1998. Året etter vant han Tour de France sammenlagt, og tok fire etappeseire på veien.

I 1997 grunnla han Lance Armstrong Foundation, som er en støttestiftelse for kreftrammede. Han har også løpt New York Maraton flere ganger til støtte for saken.

Livestrong-kampanjen er kanskje stiftelsen mest kjente.

Trente før cellegiftbehandling
For Grete Waitz ble kontakten med Armstrong en vei tilbake til treningsregimet, som blant annet innebar å stå opp klokka fem hver morgen.

- Båndet på tredemølla gikk så vidt rundt, jeg slet meg gjennom fem kilometer i sakte gange. De neste gangene gikk det bedre og jeg merket at jeg ble gladere, og følte meg mindre syk, fortalte Waitz til Dagbladet.

Hun fortsatte treningen selv om hun fikk cellegiftbehandling regelmessig.

- De dagene jeg får cellegift, tar jeg treningsøkten min på morgenen. Etter cellegiftbehandlingen hviler jeg. Neste morgen trener jeg som vanlig, sa Waitz.

Lance Armstrong kom også med en offentlig melding om Grete Waitz tidligere i dag.

- Fikk akkurat høre at Grete Waitz har gått bort. Så trist å høre. Hun var en god venn og en utrolig idrettsutøver, skrev Armstrong på sin Twitter-profil.

Send din siste hilsen til Grete Waitz her.

KJENTE HVERANDRE: Grete Waitz og Lance Armstrong sammen i New York i 2006.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jeff Zelevansky
KJENTE HVERANDRE: Grete Waitz og Lance Armstrong sammen i New York i 2006.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jeff Zelevansky Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media