Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte at dette har jeg gjort mange ganger før

Marte Olsbu (25).

BRONSELAGET: Tiril Eckhoff, Tarjei Bø, Marte Olsbu og Johannes Thingnes Bø åpnet VM med norsk bronse på mix-stafetten. I kveld fikk de medaljene sine i sentrum.
BRONSELAGET: Tiril Eckhoff, Tarjei Bø, Marte Olsbu og Johannes Thingnes Bø åpnet VM med norsk bronse på mix-stafetten. I kveld fikk de medaljene sine i sentrum. Vis mer

UNIVERSITETSPLASSEN (Dagbladet): I kveld fikk Marte Olsbu oppleve sitt idrettslivs beste øyeblikk — så langt.

På Universitetsplassen, foran gledelig mange tusen tilskuere, fikk hun utdelt sitt livs første VM-medalje. Den var så fortjent. For Sørlandsjenta gikk en praktetappe på åpningsetappen på det norske laget som startet VM-festen med bronsemedaljer i ettermiddagen.

Uttaket av henne var overraskende for de fleste. Hun var et usikkert kort. Marte svarte med å gå sitt livs stafettetappe.

— Det er nok kanskje den beste jeg har gått, sier hun.

Kun et ekstraskudd, og god fart i sporet gjorde at hun vekslet helt i tet — og sørget for at Norge var med.

— Jeg har jo visst ei stund at jeg skulle gå. Og det er klart en kunne tenkt på at det ville være mye folk der, mye media, mye press.

— Men jeg bestemte meg for å si til meg sjøl at jeg har gjort dette mange ganger før, at jeg bare skulle gjøre som jeg brukte å gjøre, sier hun til Dagbladet.

— Det fungerte veldig bra. Det ble bare en bonus for meg at det var mange tilskuere og liv og røre i løypa, sier Marte, som tok skyteduellen med kanskje verdens beste ståendeskytter, italienske Dorothea Wierer, på strak arm — og vant.

— Da vi kom inn på standplass samtidig, tenkte jeg bare at det blir en bra duell. Det var godt å vinne den, sier Marte, som feiret bronsemedaljen som om den var av gull.

— For meg er medalje en seier, jeg er bare så fornøyd. Men jeg skjønner jo at det kanskje er større for meg enn for de andre på laget. De har opplevd andre medaljer før. Og vi hadde jo sjanse på gullet lenge.

— For meg er dette kjempestort, sier Marte Olsbu.

Og det beste er kanskje at VM knapt er i gang.

Les også:

Tarjei etter Fourcades gulletappe: — Han er uslåelig. Jeg vil ikke konkurrere mer i VM

Forbanna Tarjei Bø etter skrekkserien: — Jeg hadde lyst til å sprekke

— Digg å få vist at vi kan