Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte at «nå er det ferdig»

Mats Møller Dæhli om skrekklandingen i Molde.

- INGEN HAST: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier han ikke har hastverk med å bruke 18-åringen Mats Møller Dæhli fra start, til tross for en god debut mot Danmark på fredag. - Vi skynder oss langsomt, sier Høgmo. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
- INGEN HAST: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier han ikke har hastverk med å bruke 18-åringen Mats Møller Dæhli fra start, til tross for en god debut mot Danmark på fredag. - Vi skynder oss langsomt, sier Høgmo. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

MOLDE (Dagbladet): De norske landslagsgutta fikk rystet seg skikkelig da de skulle inn for landing i Molde i går kveld. Kraftig vind på nordvestlandet skapte mye turbulens, og de siste minuttene før landing ble en ubehagelig opplevelse for flere av spillerne.

Fredagens debutant Mats Møller Dæhli (18) har ikke opplevd en slik landing før, og syntes det var skummelt.

- Jeg har ikke vært med på det før. Jeg visste ikke hvordan jeg ville reagere på det, og ble litt stressa, sier Molde-spilleren til Dagbladet.

Han anslår at ristingen i flyet pågikk i et kvarters tid. Og akkurat da han trodde det verste var over, ristet det enda mer.

- Det var verst de siste to minuttene. Jeg tenkte at når du kommer under skyene og skal lande, så går det fint. Men da ble det bare mye verre, sier han.

- Hvor skremt ble du?

- Jeg var veldig stressa. Jeg tenkte at «nå er det ferdig», på en måte. Men når du har landet lurer du på hva du egentlig tenkte på. Jeg liker ikke å fly, men flyskrekk vil jeg ikke kalle det. Men i går var det skrekk.

- Fantastisk Skottland på Aker stadion på tirsdag skremmer imidlertid ikke stortalentet. Han håper og tror at Norge fortsetter å spille med stor selvtillit også mot skottene.

- Vi må prøve å bygge på det vi startet med mot Danmark. Være offensive og tørre å være tro mot spillestilen. Så må vi lukke igjen bakover samtidig som vi skaper like mye som vi gjorde. Da kan det bli veldig bra, sier Møller Dæhli.

Han er den yngste representanten for en ny landslagsgenerasjon som har gode ferdigheter med ball, og tør å bruke dem. 18-åringen er optimistisk med tanke på fortsettelsen.

- Jeg tenker at hvis vi får til å spille på den måten, er det helt naturlig at vi skaper sjanser. Jeg synes det er fantastisk at det norske landslaget kan spille fotball på den måten. Jeg synes det er gøy, særlig når jeg får en innover-kantrolle der jeg søker mellomrommet.

Danskene ble overrasket av et spillende Norge, selv om de avgjorde med 2-1-scoringen helt på tampen etter flere store norske sjanser uten uttelling.

- Jeg tror de ble litt rystet av hvor mye vi skapte. Men de vant jo kampen, sier Møller Dæhli.

- Stresser ikke For selv om det er treningskamp og lenge til neste kvalik, er det ikke ubetydelig hva det står i målprotokollen etter ferdigspilt kamp.

- Det er en balanse mellom å se på prestasjon og det å få for vane å vinne kamper. Det er også viktig, sier midtbaneeleganten som kan få sin første a-landskamp fra start allerede på tirsdag.

Det ville utvilsomt vært populært foran Molde-publikummet, men Per-Mathias Høgmo gjentok på dagens pressekonferanse at han ikke har det travelt med å kjøre Møller Dæhli inn i startelleveren.

- Vi har ingen hast med å kjøre Mats fra start av. Det er ingen grunn til å stresse dette. Vi skal ha to ligalandskamper i januar. Vi skynder oss langsomt. Men at han kommer til å bli å se her ute på tirsdag, det kan folk være rimelig trygge på, sier landslagssjefen.