Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte bare cash

HELSINGFORS (Dagbladet): Fra midten av februar og til langt ut i mars tviholdt John Carew på en framtid i Dortmund. Nå kjører han BMW til 1,4 millioner i spansk solskinn, bor på 300 kvadratmeter til åtte millioner og er på stranda hver dag. Heldig, sa du? Et godt valg? - Jeg er veldig glad at andre tok styringa, sier Store-John til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Carews overgang fra Rosenborg til profesjonell utlendighet var vinterens fotballføljetong hjemme i Norge. Den eneste som ikke spekulerte var gutten sjøl. For John skulle til det forurensede Ruhrdistriktet og Borussia Dortmund, han - uansett hva som skjedde.

- Det er Dortmund som gjelder, det er det som er klubben, sa John Carew gang på gang.

Inntil Valencia kom på banen og Rosenborg og agentvenn Per A. Flod fikk sydd sammen ei pakke av reint gull.

Kule briller - kul mann

- Jeg tenkte bare cash, sier Store-John. - Tilbudet fra Dortmund lå der, jeg var veldig keen og samtidig redd for at en plutselig skade kunne velte hele greia. Men heldigvis så ble det ikke sånn - heldigvis.

- Jeg kom ikke bare til Valencia som er en mye bedre klubb enn Dortmund, men jeg kom også til en by hvor alt jeg liker finnes.

I går kveld kom Valencia-spissen til Helsingfors etter to dager hjemme på Lørenskog. I hvit caps og nye solbriller - og med en halv kilo gullklokke som siste tilskudd i den smykkesamlinga han kjøpte seg i Karibia rundt juletider - var han helproft kul. Og blid - veldig blid, og myk og vennlig.

Fordi han har det så bra.

- Jeg kan i hvert fall ikke klage, sier Store-John. - Jeg har akkurat fått bilen nedover, har flyttet inn i et helt nytt hus på 300 kvadratmeter som Valencia betaler leia for så lenge jeg er i klubben, og trener og er på stranda daglig. Og så er jeg ute og spiser lunsj og middag med en fem-seks av de andre spillerne hver dag.

Og:

- Til uka skal jeg begynne med spesialundervisning i spansk. Det er ikke mulig å ha det bedre.

Bilen John Carew snakker om er en splitter ny BMW M5. I Oslo koster den drøye 1,4 millioner. Og så huset da - Carews nybygde herberge. Som er tre ganger så stort som leiligheten han har kjøpt seg på Lørenskog.

- Svært, men ikke for svært, sier han. - Og det er jo greit å ha plass når du får besøk fra Norge.

Omgivelsene smiler

John Carew dro fra et Norge hvor Janteloven fikk våre landsmenn til å ringe ned avisredaksjonene om den ene utenomsportslige skandalen etter den andre. En av dem hadde en spire i virkeligheten - andre var bare for å ødelegge. Og sånn sett er han glad for å bo i et nytt land.

Sjøl om trøkket rundt hans person ikke har blitt mindre.

- Heller større, sier Store-John. - I Valencia kjenner alle meg allerede. Men det blir på en annen måte - folk er fotballgale og bare blide i Spania. Og trøkket på kampene er helt enormt. Det er jo 60000 hver eneste gang.

Åpner mot Real Madrid

9. september begynner Primera Liga i Spania. Valencia og Carew åpner borte på Santiago Bernabeu, mot Real Madrid, laget som slo dem 3-0 i Champions League-finalen i mai.

- Hysteriske tilstander allerede. Avisene skriver side opp og side ned om det som skal bli Valencias revansje. Og fortsatt er det over tre uker til kampen. Helt vilt, sier Carew.

Ukene som gjenstår skal han bruke til å spille seg inn på laget. Denne uka i Helsingfors skal han som etteranmeldt norsk landslagspiss vise Nils Johan Semb at han bør være med i landslagstroppen fra start mot Armenia.

- Jeg var skuffet da jeg ikke kom med, sier John Carew. - Jeg hadde liksom ventet det. For det er ikke det samme å spille U21-kamper når du har vært på A-laget og vært med i EM. I hodet mitt er jeg ferdig med det.

Valencia-karrieren har knapt begynt. På første klasse. Men det kommer til å koste også. Hvilket Carew vet.

- Vi har fire spisser og en av dem er meg. Bare to kan spille. Og der har du det - målet og utfordringen.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å lykkes på fotballbanen, sier John Carew.

HAR ALT: John Carew stortrives i Spania, og legger ikke skjul på det.
<B>1.4 MILLIONER: </B>En slik BMW har Carew sikret seg.