- Jeg tenkte bare «faen»

Katja Nyberg satt alene på bakrommet og så på tv.

BEIJING (Dagbladet.no): Katja Nyberg smiler tappert dagen derpå. Hun er sterk etter mange skadenedturer, og klarer nå å se framover.

Og hun trenger heldigvis ikke se så langt. Forhåpentligvis er spilleren som ble kåret til VMs beste i fjor tilbake, til en eventuell semifinale på torsdag.

- Det er jo ikke så lenge til, sier Katja.

Sank sammen

29-åringen har nemlig vært lenger ute før. Hun har mistet et VM og nesten et helt EM på grunn av skader. I går sank hun sammen på parketten med vondt i kneet igjen.

Rett før kampstart mot Romania.

- Jeg tenkte bare «faen». Jeg kjente at det var noe som ikke føltes helt bra ut, og skjønte med en gang at det ikke ble noen kamp på meg. Jeg har jo litt erfaring når det gjelder disse tingene, sier Katja til Dagbladet.no mandag morgen, lokal OL-tid.

I går orket hun ikke snakke om skaden. Hun forteller i dag at hun ikke orket å snakke med pressen fordi hun rett og slett ikke visste noe særlig om alvorlighetsgraden.

- Jeg tenkte bare «faen»

Etter en MR-undersøkelse i går kveld ble det klart at Katja mister morgendagens kvartfinale mot Sverige, men at hun kan rekke en semifinale - hvis lagvenninnene spiller seg dit.

Så kampen på tv

Da det ble klart at Katja ikke kunne spille mot Romania, ble hun strøket av dommerkortet - selv om Norge ikke hadde noen reserver å føre opp. Dermed kunne hun heller ikke sitte på benken.

Hun kom ut i hallen etter noen minutter, men ble sendt inn i garderoben igjen.

- Jeg satt bak der, helt alene på bakrommet, og så kampen på en flatskjerm. Det var ikke særlig gøy, sier Ikast-spilleren.

I dag tidlig, rett etter at resten av laget hadde trent ved siden av kamparenaen, sto Katja rakrygget og svarte på alle spørsmål. All skademotgangen har gjort henne veldig sterk mentalt.

- Jeg har nok et større grunnlag for å takle dette nå, enn jeg hadde tidligere. Men jeg skulle gjerne vært uten det grunnlaget.

Lyspunktene

SATT UNDER TRIBUNEN: Her kommer Katja Nyberg ut fra garderobeområdet, etter å ha sett den dramatiske seieren mot Romania på tv. Foto: ARNT E. FOLVIK
SATT UNDER TRIBUNEN: Her kommer Katja Nyberg ut fra garderobeområdet, etter å ha sett den dramatiske seieren mot Romania på tv. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

For Katja vil bare spille håndball. Hun har lyst til å bruke minst tid på alt mulig annet.

Nå må hun i stedet nøye seg med litt sykling og så litt forsiktig styrketrening. Så skal kneet testes.

- Men jeg klarer å se lyspunktene i dette. Det er ikke så ille som jeg fryktet da jeg lå på gulvet i går.

Og:

- Hvis det skulle vise seg at det ikke blir flere kamper på meg her, så kommer det jo - om ikke et nytt OL - så i hvert fall nye håndballkamper.

SEIERSKLEM: Marit Breivik og flere av spillerne gikk umiddelbart bort til Katja Nyberg etter kampen, og ga henne en klem.