Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte bare «herregud»

Bjørgen åpnet knallhardt på Beitostølen, men stivnet.

FORNØYD: Marit Bjørgen ble nummer to på ti kilometer skøyting i dag. Hun sa seg fornøyd med gjennomføringen, til tross for at hun gikk på en åpningssmell.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORNØYD: Marit Bjørgen ble nummer to på ti kilometer skøyting i dag. Hun sa seg fornøyd med gjennomføringen, til tross for at hun gikk på en åpningssmell.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Marit Bjørgen åpnet steinhardt, men stivnet underveis i sin egen forkjølelsesutsatte sesongåpning på Beitostølen i dag. I mål endte Bjørgen knappe nitten sekunder bak suverene Therese Johaug.

- Det har lett for å bli sånn her på Beitostølen, sier Marit til Dagbladet.

- Jeg blir ivrig og kjenner meg pigg, og så får jeg det litt etterhvert. Jeg tapte mye til Therese i de lette partiene etter hardere partier, og det er et tegn på at man er litt sliten og ikke helt på hugget, forklarer hun.

Snudde i motbakken
For etter å ha knust resten av Norgeseliten på klasissk i går, var Johaug veldig spent på hvordan hun kom til å gjøre det når Bjørgen stilte til start i dag.

- Jeg syns det er godt å vine skirenn der alle de beste er med fra start, smilte Johaug etter løpet, og la ikke skjul på at hun syns det var ekstra moro å knekke Bjørgen utover i løpet.

For etter to kilometer ledet nemlig Marit med fem sekunder på Johaug. Det snudde raskt.

- Jeg tenkte bare herregud, da jeg hørte at jeg lå fem sekunder bak omtrent etter to hundre meter. Men så stabiliserte jeg avstanden på de fem sekundene, og da vi kom til det harde partiet tenkte jeg at dette var mitt parti. Da vi kom ned til Egil en stund etterpå ledet jeg med sju sekunder, og da visste jeg, sier Johaug.

Konkurransemenneske
De to langrennsjentene var i en klasse for seg på de ti kilometerne med skøyting i dag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen gjennomførte nok et bra renn og knep en klar tredjeplass, 47 sekunder bak Johaug. Etter Jacobsen var ingen innenfor ett minutt av Johaug, noe osm også betyr at Bjørgen distanserte de fleste på tampen av forkjølelsen sin.

- Jeg er godt fornøyd med dette, jeg kjente det gikk bra teknisk, og det fikk jeg også skryt av fra trenerne etterpå, sier Bjørgen.

- Men jeg er jo et konkurransemenneske, så det er klart jeg hadde hatt lyst til å vinne her i dag.