Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte bare: «Jøye meg»

Heidi Weng prøvde å ikke høre på sekunderingene til Johaugs superløp.

NM-PALLEN: Heidi Weng, Therese Johaug og Marit Bjørgen var medaljevinnerne på dagens 10 kilometer klassisk på Lillehammer.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NM-PALLEN: Heidi Weng, Therese Johaug og Marit Bjørgen var medaljevinnerne på dagens 10 kilometer klassisk på Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Therese Johaugs knock out på konkurrentene på dagens tikilometer klassisk på Lillehammer var så sterk at sølvvinner Heidi Weng ikke ville høre på sekunderingene underveis.

- Jeg prøvde å ikke høre på sekunderingene til Therese, for hun gikk sinnssykt fort. Da det ble 30 sekunder tenkte jeg at, ja, ja, det er greit. Så ble det 48 sekunder, og da tenkte jeg bare jøye meg, sier Weng på pressekonferansen etter dagens milløp.

I mål var Weng over minuttet bak Johaug, mens bronsevinner Marit Bjørgen var 1.11 bak vinneren.

- Det var et imponerende løp, det er ikke til å legge skjul på det, sier Bjørgen.

Selv var ikke Johaug sikker på om løpet i dag hadde holdt til verdenscupseier en gang. Til det er konkurransen på denne distansen altfor tøff.

I tillegg husker fortsatt Johaug godt at hun ble distansert av både Kowalczyk og Kalla under verdenscupen i de samme løypene i desember.

Johaug kjente at hun var i god form da hun kjørte en hardøkt på tirsdag, og tror hun har fått en formutløsning etter å ha hvilt ut etter Tour de Ski.

- Jeg har gjort mye riktig i etterkant av Tour de Ski enn det jeg har gjort før, men jeg håper jeg har litt mer å gå på. Alle sier at toppformen skal komme i OL, så jeg får vel henge meg på det. Men det er vanskelig å si, det handler jo litt om dagsform også, sier Johaug.

Hele Norges coronakart