- Jeg tenkte: «Det skal jeg klare»

Bjørndalens triumf nummer 77.

Ole Einar Bjørndalen gikk inn til karrierens 77. verdenscupseier i skiskyting med knepen seier på sprinten i Pokljuka lørdag.

- Jeg måtte virkelig kjempe på den stående skytingen, og var egentlig veldig fornøyd med én bom. Når man må kjempe på hvert skudd er det ikke så lett, sier Bjørndalen til NRK etter løpet.

Nordmannen bommet en gang på to skytinger og slo russiske Dmitrij Jarosjenko med 4,9 sekunder. Treer ble svenske Mattias Nilsson jr., 11,8 sekunder bak Bjørndalen.

Etter siste skyting hadde imidlertid Bjørndalen mye å ta igjen til teten.

- Jeg så på tavla da jeg gikk ut og tenkte at det skal jeg klare, og jeg hadde så mye å kjøre med på sisterunden, sier han.

Seieren var Bjørndalens 30. i disiplinen sprint siden 1997 og hans tredje i verdenscupen denne sesongen (sprint i Kontiolahti og Pokljuka, jaktstart i Hochfilzen).

Bjørndalen har også en verdenscupseier i langrenn fra i fjor og er bare åtte seirer unna å tangere den tidligere svenske alpinisten Ingemar Stenmarks «verdensrekord» på 86.

(Dagbladet.no/NTB)

VANT: Ole Einar Bjørndalen gikk styggfort på sisterunden og sikret seieren i Pokljuka. Foto: PRIMOZ LOVRIC/SCANPIX
VANT: Ole Einar Bjørndalen gikk styggfort på sisterunden og sikret seieren i Pokljuka. Foto: PRIMOZ LOVRIC/SCANPIX Vis mer