- Jeg tenkte det ville bli et surt 0-1 tap

Men da dukket Elyounoussi opp og reddet dagen til Drillo.

FRYKTET SURT TAP: Drillo trodde kampen var tapt da Kroatia tok ledelsen ti minutter før slutt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FRYKTET SURT TAP: Drillo trodde kampen var tapt da Kroatia tok ledelsen ti minutter før slutt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Tarik Elyounoussi reddet norges ære på overtid da han lurte seg inn på bakerste stolpe og stanget inn utlikningen mot Kroatia. En fullt fortjent scoring for Norge etter all sjansesløsingen på Ullevaal i siste kamp før fotballferien.

- Det var så store sjanser at det er klart du blir frustrert når ikke scorer. Det hender i fotball. Mange av de største stjernene vi kjenner til i fotballen har brent straffespark de også, så det er sånt som skjer, sa Drillo på pressekonferansen etter kampen.

Landslagsjefen var fornøyd med sin målscorer som dukket opp og sikret uavgjort på overtid.

- Tarik har vært solid, selv om han også falt litt i annen. Men han har gjort to gode kamper. Han har bekreftet det inntrykket han ga i Thailand i vinter, sier Drillo.

Tenkte surt tap Før FFK-toppscoreren uforstyrret fikk styre inn utlikningen, hadde imidlertid innbytter Eduardo stupt kroatene i ledelsen på gjestenes annen eller tredje målsjanse i kampen. Da gjensto knapt ti minutter av kampen, og landslagssjefen skjønte at Norge var i tidsnød.

- Jeg var ikke så veldig optimist da de (Kroatia) scoret. Da tenkte jeg det gikk mot et surt 0-1 tap, sier Drillo.

Før kampen lanserte landslagssjefen Kroatia som ett av ti lag som kan vinne EM som sparkes i gang i Ukraina og Polen 8. juni. Det spørs om han gjør det etter kveldens forestilling.

- Generelt vil jeg si at både England og Kroatia var litt svakere enn jeg hadde forventet. Det er mulig det hadde litt med oss å gjøre, men ikke bare, antakeligvis. Jeg har sett både England og Kroatia bedre. Vi må stikke fingeren i jorda og innrømme det, sier Drillo.

Og dette tar Drillo med seg fra de to siste privatlandskampene:

- Det har vært veldig nyttige erfaringer mot to i utgangspunktet gode motstandere. Jeg har fått en del svar, og det har begynt å utkrystallisere seg en kjernetropp til det som skal danne troppen til høsten når vi skal ut i vanskelige kamper til høsten. Vi har dessuten enda én kamp. Vi skal heller ikke glemme at vi har mottatt to forfall fra to unge, spennende spillere, Håvard og Thomas, som helt sikkert vil melde seg på til høsten, sier Drillo.