LØGNER: Bradley Wiggins kjørte Tour de France ved siden av Lance Armstrong, her i 2010. Han tror ingenting på at Armstrong var ren for doping i de to comeback-årene. Foto: SCANPIX/REUTERS
LØGNER: Bradley Wiggins kjørte Tour de France ved siden av Lance Armstrong, her i 2010. Han tror ingenting på at Armstrong var ren for doping i de to comeback-årene. Foto: SCANPIX/REUTERSVis mer

- Jeg tenkte: «Din løgnaktige drittsekk!»

Wiggins tror Lance var dopet i comebacket også.

Regjerende Tour de France-champion Bradley Wiggins er skråsikker på at Lance Armstrong misbrukte doping også da amerikaneren gjorde Tour-comeback i 2009 og 2010.

I intervjuet med Oprah Winfrey forrige uke, der Armstrong innrømmet dopingmisbruk fram til 2005, gjorde den falne helten krav på å bli trodd på at han ikke dopet seg i comebacket.

Armstrong rappet tredjeplassen i Tour de France like foran nesen på Wiggins i 2009.

- Nettopp det opprørte meg mest i 2009 og 2010. Jeg tenkte: «Din løgnaktige drittsekk!». Jeg husker fortsatt duellen med ham, at jeg vurderte kroppsspråket hans. Mannen jeg så på toppen av Verbier og mannen jeg så på toppen av Mont Ventoux fem dager senere, var ikke den samme, hevder Bradley Wiggins.

Wiggins smadret Armstrong med 29 sekunder til Verbier 19. juli 2009. Så tapte han 22 sekunder til Mont Ventoux 24. juli.

- Se på TV-opptak og registrer forskjellen på hvordan han sykler. Jeg tror ikke på noe av det han sier, slår Wiggins fast overfor Cyclingweekly.

Wiggins satt sammen med sin sju år gamle sønn og så Oprah-intervjuet med Armstrong, som var ungdomshelten til den britiske OL-mesteren.

- Det var mye sinne og mye sorg. Min kone greide ikke å se på det. Hun gikk ut av rommet. Jeg måtte forklare sønnen min hva det handlet om: At den mannen hadde vunnet det samme rittet som pappa. Men etter programmet hadde jeg verdens beste følelse; da Armstrong pratet om sin 13 år gamle sønn og spørsmålet om hva alt handler om. Jeg behøver aldri å ha den samtalen med min sønn. Min sønns far vant Tour de France helt rent.

- Til slutt følte jeg ingen sympati for Armstrong som satt i skammen og tårene.

Wiggins er tidenes første britiske sammenlagtvinner av Tour de France. I 2009 hadde fortsatt ingen brite vært på seierspallen sammenlagt i verdens største sykkelritt.

(NTB)