Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jeg tenkte «faen altså, hva skjer nå?!»

Stefan Johansen (22) skjønte ikke hva som skjedde.

SCORET OG VANT: Stefan Johansen og Strømsgodset ble seriemestre søndag, da de slo Haugesund 4-0. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SCORET OG VANT: Stefan Johansen og Strømsgodset ble seriemestre søndag, da de slo Haugesund 4-0. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

HERNING (Dagbladet): Stefan Johansen og resten av Strømsgodset feiret gull til langt på natt søndag kveld. 

I dag sitter han i Herning, klar for å spille landskamp mot Danmark på fredag. 

- Det var en veldig artig fest. Når du først vinner gull, må du nyte øyeblikket. Men samtidig skal du på samlig, så man kan ikke ta for mye av, sier Stefan Johansen til Dagbladet og smiler lurt. 

Helt tom Da han til slutt fikk satt seg ned etter hyllesten på scenen på Bragernes torg, var han helt tom. Seieren over Haugesund, gullrusen og alle menneskene som møtte opp for å feire Godset, gjorde sterkt inntrykk. For Johansen ble det et foreløpig karrierehøydepunkt. 

- Det er utvilsomt det største jeg har opplevd som spiller. EM (bronse i U21-EM i Israel i sommer) var stort, men samtidig var det å debutere på A-laget og dette seriegullet, enda større. 

Men 45 minutter ut i den aller siste Tippeliga-runden, var Godset langt unna seriegull.

- Taklet det som lag Status var 2-0 til Rosenborg på Åråsen. På Marienlyst virket hjemmelaget anspente og nervøse, og gikk til pause uten å ha skapt noe som helst. 

- Vi var ikke nervøse før kampen. Men da vi kom ut på banen og så at ting ikke fungerte, så tenkte jeg "faen altså, hva er det som skjer?"

- Men så blir vi enig i pausen om at nå må vi bare gå ut og smile. Det er fort gjort. Man kan si at man har lært mye og blitt voksen i løpet av en sesong, men det er først når det intreffer deg at du faktisk får utfordringen. Men vi taklet det som et lag, forklarer Johansen. 

Vinnerkultur Og det var et annet Godset som kom ut på banen etter hvilen. Plutselig mer likt laget som har storspilt på Marienlyst denne sesongen. Og da Ola Kamara scoret åtte minutter ut i andre omgang, gikk det et sukk av lettelse gjennom både spillere og publikum. 

Nå vil midtbanegiganten bygge videre på seriegullet. 

- Vinnerkultur får du først når du har vunnet. Da vet du hvordan det gjøres og hva som kreves. Nå vet vi det. 

Men om Stefan Johansen er i Tippeligaen neste år, er ikke sikkert. Flere storklubber har fulgt med på 22-åringen gjennom sesongen. 

Usikker framtid - Det har gått litt fort nå. Gullet var på søndag. Så var det å omstille seg til å komme hit. Jeg har på en måte ikke rukket å tenke så mye på framtida sånn sett. Du har Champions League med Godset. Men utlandet er selvfølgelig en drøm. Jeg lyver hvis jeg sier det ikke er det. Og jeg skal være ærlig å si at kommer det tilbud fra rett klubb, skal det bli vanskelig å si nei. Men det vil ikke være noen nedtur om jeg blir i Godset. 

Årsaken til det er ikke bare Champions League-muligheten og gode lagkamerater. Johansen mener han fortsatt kan utvikle seg ved å spille hjemme i Norge. Og det er for ham det aller viktigste. 

- Det må være et utviklingspotensial for meg i Strømsgodset, og det er det. Jeg har en trener der som er fantastisk. Og vi har et team og et lag som hele tiden vil utvikle seg. Men vi får se hva som skjer, det er vanskelig å si.