Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte: «Faen, hva er det jeg holder på med?»

Så nære var Henriksen sitt første landslagsmål.

• Norge - Kroatia 1-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge sløste med sjansene mot et slapt Kroatia i går. Markus Henriksen hadde en kjempesjanse til å sende Norge i ledelsen i første omgang, men en god kroatisk keeper i Stipe Pletikosa reddet med et tigersprang.

- Det var et godt angrep. Braaten (Daniel) flikket ballen videre til meg, og jeg burde selvsagt scoret. Jeg konsentrerte meg om å bredside ballen inn i nettet, og keeperen gjorde en helt utrolig redning, sier Markus Henriksen.

- Etterpå tenkte jeg: «Faen, hva er det jeg holder på med?». Jeg kom litt tett på keeperen, men det er sånn som skjer. Jeg ville gjerne ha mitt første landslagsmål, men slik gikk det ikke. Det kommer forhåpentligvis flere sjanser, sier Henriksen.

RBK-spilleren hadde også kampens første sjanse etter bare ti sekunders spill på Ullevaal. Fra rundt 20 meter banket han ballen rett over det kroatiske målet.

- Burde scoret flere
Henriksen var likevel fornøyd med uavgjort mot laget som er ranket som nummer åtte på Fifa-rankingen.

- Vi bør selvsagt score flere mål, men slik kampen utviklet seg så må vi si oss fornøyde med 1-1. Daniel (Braaten) bør kanskje score ett mål, og jeg bør score. Vi styrer mye av spillet, og det må vi si oss fornøyde med, sier Henriksen.

Rett før kampen ble det klart at Tottenham-stjernen Luka Modric ikke var med i troppen på grunn av sykdom. Flere andre landslagsstjerner startet på benken.

Ville møte Modric
- Synes du Kroatia virket umotiverte?

- Jeg synes vi spilte dem dårlige. Vi ser jo at de har mange klassespillere og de kan helt sikkert spille bedre enn de gjør i dag. Det var jo flere av deres beste som ikke var med fra start, og jeg tror Kroatia vil være bedre i EM, sier Henriksen.

- Var det trist at Luka Modric ikke spilte?

- Ja, jeg hadde sett fram til å møte ham. Han er den største stjerna de har, og jeg må innrømme at det er ekstra morsomt å møte spillere som ham, sier Henriksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling