- Jeg tenkte: «Haha, der tok jeg ham»

Kristoff slo Edvald på målstreken og ble beste nordmann.

BESTE NORDMANN: Alexander Kristoff ble beste nordmann i Flandern rundt med en 15.-plass.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BESTE NORDMANN: Alexander Kristoff ble beste nordmann i Flandern rundt med en 15.-plass.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

OUDENAARDE/OSLO (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen hadde fått kapteinsrollen og dermed hele Sky-laget til å kjøre for sine sjanser i Flandern rundt.

Alexander Kristoff var på sin side overlatt til seg seg selv. Likevel ble Katjusja-rytteren beste nordmann da Tom Boonen vant den prestisjetunge vårklassikeren for tredje gang i karrieren. Selv om Boasson Hagen ikke la noe i avslutninga, måtte Kristoff smile for seg selv da han passerte landsmannen på oppløpet.

- Det betyr ikke så mye, men det er selvfølgelig kult å være beste nordmann. De er to store ryttere, så det er morsomt å slå dem, men jeg tror ikke Edvald var langt bak meg. Jeg passerte ham rett før mål og da tenkte jeg «haha, der tok jeg ham», sier Kristoff til Dagbladet og ler.

24-åringen ble til slutt nummer 15, Boasson Hagen 19 og Thor Hushovd 55. De to førstnevnte kom inn med ei gruppe som gjorde opp om fjerdeplassen, drøyt 40 sekunder bak Boonen.

- Det var kult at jeg klarte å sitte med, det hadde jeg ikke forventet. Det viser at jeg er blitt sterkere i år. Dette ga helt klart mersmak, sier Kristoff, som skrev under for det russiske laget etter to år i BMC.

Det har gitt resultater for mannen i den norske mestertrøya:

- Jeg har vært i bedre form hele år, så jeg har vel heva meg et hakk siden i fjor, sier han.

Neste søndag venter et annet av sykkelsportens såkalte monumenter, Paris - Roubaix. I første omgang er Kristoffs ambisjon å fullføre «Helvete i nord».

- Jeg har syklet Paris-Roubaix to ganger og brutt begge gangene, så jeg håper jeg kommer til mål denne gangen.