AVBRUTT KAMP: Da Djurgården-fansen fikk vite at en av deres supportere var drept i forkant av kampen mellom Helsingborg og Djurgården i serieåpnignen i dag, stormet de banen. Kampen ble avbrutt.Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
AVBRUTT KAMP: Da Djurgården-fansen fikk vite at en av deres supportere var drept i forkant av kampen mellom Helsingborg og Djurgården i serieåpnignen i dag, stormet de banen. Kampen ble avbrutt.Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpixVis mer

- Jeg tenkte, nei, hvorfor skjer dette igjen?

Ardian Gashi var på banen da Djurgården-fansen stormet serieåpninga.

(Dagbladet): Den svenske serieåpninga i fotball mellom Helsingborg og Djurgården er avbrutt og avlyst etter at en Djurgården-supporter er drept i forkant av kampen på Olympia.

Da Djurgården-fansen fikk høre om dødsfallet underveis i kampen, stormet de banen og løp mot Helsingborg-supporterne  mens de ropte «mordere, mordere».

Fem minutter før pause ble kampen avbrutt, og like etter ble det bestemt at den ikke kom til å spilles ferdig i dag.

- Nå har dette kostet et menneskeliv, så kampen blir avlyst, sier Ewa-Gun Westford, pressetalskvinne ved Skånepolitiet til Expressen.

Gashi tatt av banen
Ardian Gashi var på banen fra start for Helsingborg, og skjønte ingenting da Djurgården-fansen stormet inn på banen.

- Det var først bare én som sprang inn på banen, men da kom hele gjengen etter, forteller Ardian Gashi til Dagbladet.

Det skal ha vært rundt 5000 bortefans på tribunen, og veldig mange av disse fant veien inn på banen. Gashi og resten av spillerne ble umiddelbart tatt av banen, uten at de da visste grunnen til banestormingen.

- Det man tenker er, nei, hvorfor skjer dette igjen, sier Gashi til Dagbladet.

Dårlig rykte
Svensk fotball har slitt med hooligans i mange år, og både dødsfallet og banestormingen er enda mer dårlig nytt for fotballen i nabolandet.

Supporterdrapet i dag er ifølge NTB det første i svensk fotball siden 2002, da en IFK Gøteborg-supporter ble drept i sammenstøt med AIK-fans.

- Fotballen taper jo mye omdømme på dette, og som fotballspiller er det vanskelig å gjøre jobben sin. Men det eneste man kan si er at det er jævlig tragisk at noen skal miste livet sitt i noe sånt som dette, sier Gashi.

- Det var en stor fest, vi spilte god fotball, det sto 1-1 og vi kontrollerte kampen.

Norske Kenneth Høie startet også kampen som keeper for Djurgården.