Maria Nordström

- Jeg tenkte: «Orker ikke mer»

En av Sveriges beste langrennsløpere avslører at hun har store problemer med kroppen.

SKADEMARERITT: Maria Nordström avslører at hun har store problemer det siste året. Her tilbake i 2018 hvor hun var en av Sverges mest lovende løpere. Foto: NTB
SKADEMARERITT: Maria Nordström avslører at hun har store problemer det siste året. Her tilbake i 2018 hvor hun var en av Sverges mest lovende løpere. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Forrige sesong gjorde Maria Nordström (31) sitt siste verdenscuprenn i bysprinten i Drammen. Med unntak av en deltakelse på et renn i Scandinavisk Cup noen uker seinere, har hun vært søkk borte.

Gledelig var det derfor at Nordstöm var å se på sprinten i det svenske mesterskapet nylig - hennes første konkurranse på over ett år. Hun kjente skaden som har holdt henne ute av sporet, men ikke så ille som fryktet.

Uansett, comeback-gleden kan være kortvarig for Nordström og svensk langrenn, forteller hun til Expressen. Nå virker det uklart om det i det hele tatt blir mer konkurranse på den gode løperen.

- Jeg bestemte meg i fjor for at man må være snill mot seg selv og kroppen sin. Jeg skal prøve i vår, men hvis kroppen absolutt ikke vil så blir det ikke en aktiv beslutning engang. Da er det over, innrømmer hun.

- Et helvete

Nordström debuterte i verdenscupsammenheng i 2015, hun har blant annet gjort det skarpt i Tour de Ski.

Overfor Expressen beskriver hun om problemene som oppsto i fjor og som bare har vedvart, som «et helvete».

- Jeg hadde hatt vondt lenge før det også, men før det siste løpet der kjente jeg at det ikke kom til å gå og da ble veldig, veldig dårlig, sier hun.

Dagen etter, forteller hun, kom hun seg ikke ut av senga engang og hun fortviler over at hun har hatt det vondt siden.

- Veldig vondt, selv i hverdagen og sånn. Da bestemte jeg meg for at i år ville jeg ikke konkurrere og presse kroppen min, forteller hun.

Og hun blir svært åpenhjertig om hvor alvorlig det har vært

- Det er som om jeg ikke kjenner meg selv. Jeg har følt mange ganger at jeg ikke orker mer, det har vært mange vanskelige øyeblikk, sier hun.

Neste ukene avgjør

Men Nordström har aldri mistet helt troen, og det var det snevet av tro og håp som ledet henne tilbake.

De neste ukene med trening vil avgjøre om det var for ett renn eller om det blir for en sesong til.

- Framtida vil vise hvordan det går, sier hun til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer