Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte på begravelsen gjennom hele etappen

Gadret dediserte sin etappetriumf til avdøde Wouter Weylandt.

VANT 11. ETAPPE: John Gadret avgjorde den 11. etappen av Giro d'Italia, og etterpå dediserte han seieren til Wouter Weylandt, som tragisk mistet livet i en velt på den tredje etappen. Foto:  (AP Photo/Giovanni Auletta)
VANT 11. ETAPPE: John Gadret avgjorde den 11. etappen av Giro d'Italia, og etterpå dediserte han seieren til Wouter Weylandt, som tragisk mistet livet i en velt på den tredje etappen. Foto: (AP Photo/Giovanni Auletta) Vis mer

Franske John Gadret vant den 11.-etappen av Giro d'Italia onsdag. Spanske Alberto Contador leder sammenlagt.

Et brudd ved italieneren Daniel Moreno så ut til å gå hjem, men Gadret slo til med en langspurt i hovedfeltet og gikk i tet med 500 meter igjen til mål.

Spanske Joaquin Rodriguez tok annenplass, mens Giovani Visconti tok tredjeplassen.

Gadret dedikerte seieren til Wouter Weylandt som døde i en tragisk ulykke under Giro-etappen 9. mai. Weylandt ble begravet onsdag.

- Denne seieren var for Weylandt. Jeg tenkte på begravelsen gjennom hele etappen. Syklingen er en stor familie, og jeg har tenkt på ham hele tiden etter at han døde, sa franskmannen.

Lars Petter Nordhaug var med i en utbrytergruppe på jaktet på Moreno, men kreftene holdt ikke helt inn for Sky-syklisten og han havnet på 109.-plass til slutt.

I sammendraget er fortsatt Saxo Bank-rytteren Alberto Contador i tet, 59 sekunder foran hviterusseren Kanstantsin Sivtsov.

(NTB)

BEGRAVET I DAG: Venner og slektninger av Wouter Weylandt bærer kista under dagens begravelse i Belgia. Foto:  EPA/BENOIT DOPPAGNE
BEGRAVET I DAG: Venner og slektninger av Wouter Weylandt bærer kista under dagens begravelse i Belgia. Foto: EPA/BENOIT DOPPAGNE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media