Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tilgir Tyson

LAS VEGAS (Dagbladet): «Nei». Så kort svarer tungvektsmester Evander Holyfield (35) når Dagbladet spør om han vil bokse mot Mike Tyson igjen.Men han legger til at «jeg har tilgitt ham», når spørsmålet blir fulgt opp foran nattens tittelkamp mot Michael Moorer (29).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moorer er den eneste bokseren Holyfield aldri har slått. I dag kaller Holyfield nederlaget for tre år siden for «en dårlig dag på jobben».

Han har åpenbart planer om å rette på det, og får dessuten 140 millioner kroner på kontoen for strevet i Las Vegas i natt.

- Gud gir meg styrken jeg trenger for å vinne, sier Evander Holyfield.

Bookmakerne i Las Vegas holder ham som klar favoritt, mens hans gamle trener, Emanuel Steward, synes Holyfield skulle sluttet på topp _ etter ørebitt-matchen mot Mike Tyson.

Guds ord

- Vel, det er Emanuels oppfatning. Det samme sa de da jeg gikk i ringen mot Riddick Bowe den første gangen. De sa at jeg ble gammel over natta. Poenget er at i løpet av åtte år må det være lov å ha en dårlig dag på jobben.

- Folk venter at jeg skal være perfekt, og de blir skuffet når de oppdager at jeg også er menneskelig. Men jeg kjemper meg gjennom vanskelighetene. Gjennom Guds ord har jeg bestått de prøvene jeg er blitt satt på, sier Holyfield.

- Tenker du noen gang på Muhammad Ali? På de problemene noen av boksere har fått fordi de kanskje holdt på for lenge?

- Ali er ikke meg. Ali tror ikke på den samme guden som jeg tror på. Uansett hva jeg holder på, vil jeg forsøke å gjøre det godt. Det er sånn jeg er, fordi Gud holder av meg på den måten.

Veldig tent

- Vil det ha noen betydning for motivasjonen at det ikke er Mike Tyson, men Michael Moorer du møter?

- Jeg er tent. Jeg er mer tent enn noen av dere tror. Sannheten er at en kamp mot Tyson virker større fordi folk snakker om det hele tiden.

- Frykter du Moorer like mye som Tyson?

- Nei, men jeg vet at jeg må be til Gud uansett.

- Har noe av det Moorer har sagt, gjort deg sint? (Michael Moorer har sagt at Holyfield bokser urent)

- Nei, men du blir skuffet over folk fra tid til annen. Men du kan ikke la det gå innpå deg. Det er akkurat det de vil ha deg til å gjøre, svarer Evander Holyfield.

øMichael Moorer er en venstrehendt bokser med stor kraft i slagene. Emanuel Steward er bekymret for nettopp kraften.
- Ja, og i tillegg veier han fire kilo mer enn Evander. Det liker jeg absolutt ikke.
- Min mann er taktiker mens Michael Moorer har store humørsvinginger. Han er ganske uforutsigelig. Det plager meg litt, innrømmer Holyfields tidligere trener.

SISTE FINPUSS: Evander Holyfield er «mer tent enn noen aner» før nattas tittelmatch mot Michael Moorer.
Hele Norges coronakart