- Jeg tjener ekkelt mye

Ruud van Nistelrooy innrømmer at han spiller i Manchester U delvis på grunn av lønna.

Mens Ole Gunnar Solskjær og Manchester United-gutta vanligvis ikke vil snakke om penger, forteller den målfarlige nederlenderen at lønnsnivået i klubben er både «astronomisk» og «ekkelt».

I et intervju med det nederlanske magasinet «Voetball International» innrømmer 27-åringen at han som mange tenkte på økonomien da han flyttet fra PSV for to år siden.

- Hvis du spiller på førstelaget i United får du astronomiske lønninger. Helt ærlig, det vi får betalt er ikke bare utrolig mye mer enn det nederlandske nivået, det er ekkelt når du sammenlikner med det som tjenes i resten av Europa, sier van Nistelrooy.

Som toppscorer ligger van Nistelhoot i tetsjiktet i United.

- Som en spiller velger du lag og land etter hvor du har lyst til å spille, men jeg innrømmer at også størrelsen på lønningsposen også teller.

Gjennomsnittslønna i United skal være på omlag 30 mill. kroner At raske penger også går fort ut igjen legger ikke van Nistelrooy skjul på. Alt med velsignelse fra manager Alex Ferguson

- Spillerne reiser mye. Og kanskje jeg ikke burde si dette, men mange spiller kort. Ja, de spiller om penger på toget når vi drar til London, på hoteller, på fly. Manageren synes det er greit så lenge vi vinner.

(Dagbladet.no)

ASTRONOMISKE LØNNINGER: Det får Ole Gunnar Solskjær og United-laget, ifølge spissmakker Ruud van Nistelrooy. Foto: SCANPIX/REUTERS
ASTRONOMISKE LØNNINGER: Det får Ole Gunnar Solskjær og United-laget, ifølge spissmakker Ruud van Nistelrooy. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer