- Jeg tjener ikke de millionene i Norge

Zuccarello da Roy Johansen ba hockeymillionæren ta kortere pauser på treninga.

JORDAL AMFI (Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen er i øyeblikket den eneste landslagsspilleren som er i gang med landslagstrener Roy Johansens tøffe VM-oppkjøring - populært kalt «Camp Roy» - på Jordal Amfi.

Hockeyprofilen - som for en uke siden røk ut av sluttspillet i den russiske ligaen KHL med klubblaget Metallurg Magnitogorsk - kjøres hardt på treninga nå for å bygge en formtopp inn mot VM-åpningnen mot Slovenia i Stockholm 4. mai.

I en munter tone ba landslagstrener Roy Johansen Zuccarello om å ta stå på ekstra siden han tjente så mange millioner som hockeyproff.

Svaret fra Zuccarello kom like kjapt som et slagskudd:

- Jo, men jeg tjener ikke de millionene her, på Jordal...

- Da stryker jeg med Han legger ikke skjul på at landslagsledelsen har lagt opp til en volsom intensitet på treningene.

- Camp Roy er tøft, så det er bare å bite tenna sammen. Men det kan ikke være så hardt som dette hver dag. Da stryker jeg med, sier Mats Zuccarello Aasen til Dagbladet og setter opp et smil.

Men selv om han i øyeblikket er den eneste som er i gang med VM-oppladning, så kan ikke Zuccarello Aasen love at han spiller VM for Norge i år.

Prater med Rangers Hans to agenter, Don Meehan og Erik Ryman, er nemlig i daglig kontakt med New York Rangers, i anledning en mulig retur til NHL og klubben hvor nordmannen noterte seg for 26 poeng (8 mål, 18 assists) på 52 NHL-kamper i løpet av halvannet år.

Zuccarello har en toårskontrakt med sin russiske klubb, men en klausul gir han anledning til å returnere til NHL allerede etter det første året.

Zuccarello Aasen selv forsøker å skyve de tankene vekk.

- Jeg prøver å ikke tenke på det, ellers går det bare rundt i hodet på meg. Agentene får styre det. Jeg vet at de snakker med Rangers, og kommer det noen tilbud, så ringer de meg sikkert. Men nå har jeg bare fokus på landslaget og på å spille i VM. Jeg hadde ikke vært her nå om jeg ikke hadde trodd jeg skulle spille VM, sier Mats Zuccarello Aasen til Dagbladet.

Lik lønn Sist hadde han en såkalt toveiskontrakt med Rangers. Den ga han langt dårligere betingelser i periodene hvor han ble sendt ned til Connecticut Whale i farmerligaen AHL.

Den norske stjerna er klar på at en betingelse for en eventuell NHL-retur er at klubben tilbyr han en enveiskontrakt - en avtale som gir han NHL-lønn selv om han skulle bli sendt ned til farmerligaen igjen.

- Det er uaktuelt å reise over igjen på en toveiskontrakt. Det skjønner de i Rangers også. Om jeg drar, så er det til en enveiskontrakt, sier Zuccarello til Dagbladet.

Roy: - Dropp NHL nå Landslagstrener Roy Johansen har forståelse for at KHL-proffen synes det vil være interessant med en retur til verdens beste hockeyliga, men han har likevel rådet Mats Zuccarello Aasen om å droppe det nå, og heller ha fokus på å gjøre et bra VM-sluttspill for Norge.

- Et sluttspill i NHL er knalltøft, og kanskje kan det gjøre at han får en ny skade. Jeg mener han vil ha bedre av å trene godt, gjøre et godt VM, og heller bygge seg opp mot neste sesong igjen, sier Roy Johansen til Dagbladet.

Etter to strake VM-kvartfinaler mener han Zuccarello vil være en sentral person i jakten på en tredje strake kvartfinale i VM.

- Mats er en topp internasjonal spiller, som kan bety det lille ekstra for oss, så det er klart at jeg håper han spiller VM, sier landslagssjefen.

- VM FRAMFOR NHL: Landslagstrener Roy Johansen (foran) håper Mats Zuccarello Aasen velger VM-spill for Norge framfor en retur til NHL. Foto: Roy Wahlstrøm
- VM FRAMFOR NHL: Landslagstrener Roy Johansen (foran) håper Mats Zuccarello Aasen velger VM-spill for Norge framfor en retur til NHL. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer