BYTTET UT: Alex Ferguson tok ut Wayne Rooney til tross for at Manchester United trengte mål mot West Ham på onsdag. Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB scanpix
BYTTET UT: Alex Ferguson tok ut Wayne Rooney til tross for at Manchester United trengte mål mot West Ham på onsdag. Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB scanpixVis mer

- Jeg tok ham av fordi Kagawa var bedre

Men Ferguson tror ikke på PSG-ryktet om Rooney.

(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson ble konfrontert med koblingen mellom Wayne Rooney og Paris SG under dagens pressekonferanse på Old Trafford.

- Jeg tror ikke det er noe i det i det hele tatt, sier Ferguson.

Et utdrag fra pressekonferansen er publisert av Sky Sports.

Det var tidligere PSG-rådgiver og fransk medieprofil Michel Moulin som i et intervju med I-TV tidligere denne uka hevdet han hadde hørt fra sikre kilder at Rooney spiller for PSG neste sesong.

Byttet ut Det er flere faktorer som har satt ny fart i spekulasjoner om Rooneys framtid i klubben denne våren. Han ble benket mot Real Madrid i starten av mars, og var den første som ble tatt av banen da United lå under mot West Ham på onsdag.

- Når det gjelder at jeg tok ham av her om kvelden var det enkelt - han spilte ikke så bra som Shinju Kagawa gjorde. I mange kamper er Wayne Rooney bedre enn de fleste andre spillere. Men den kvelden spilte Shinji så bra, sier Ferguson.

Kagawa ble imidlertid tatt av banen bare sju minutter etter Rooney, like etter at Robin van Persie utliknet til 2-2.

Taus om forhandlinger Ferguson sier han ikke kan si noe om eventuelle kontraktsforhandlinger med Rooney til sommeren.

Da United-manageren møtte pressen første gang etter Real Madrid-kampen for halvannen måned siden, freste han mot rapporter om isfront mellom ham og Rooney, og ga sitt ord på at Rooney spiller i klubben også neste sesong.

Men Ferguson har blånektet på at spillere er på vei bort også før - helt fram til de har vært solgt.

- Kan bli nødt til å flytte Den tidligere storscoreren Alan Shearer sier til The Sun i dag at han mener Rooney bør vurdere siutasjonen sin i United nøye.

- Slik det ser ut, virker ikke ting å være helt bra. Han har blitt utelatt fra laget, flyttet rundt og byttet ut mer enn én gang. Jeg ville lurt på hvordan jeg lå an. Hvis han ikke er fornøyd, blir han nødt til å flytte på seg, sier Shearer.

Shearer uttrykker stor beundring for Rooney, men lurer på om den sviktende tilliten og de mange forskjellige posisjonene han blir benyttet i, kan hindre ham i å utnytte potensialet sitt.

- Han har gått fra å være hovedspissen til en tilbaketrukken rolle bak Robin van Persie, til vingen og til en dypere midtbanerolle. Du kan spørre deg selv om det ville skjedd til noen som Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. Folk vil si at han ikke er i samme klasse som dem, men for tre eller fire år siden ble han nevnt i samme åndedrag, sier Shearer.

Han mener Rooney burde være i sine beste år nå som 27-åring, og at han bør sette seg ned med rådgiverne sine til sommeren og vurdere om et klubbskifte kan være det beste.

• Rooney er i troppen til United som møter Aston Villa på Old Trafford på mandag.