- Jeg tok ham i jakka og smelte ham inn i en bil

Hjelmeset har fått advarsel etter hevnaksjon mot sveitsisk smører.

MISTET BESINNELSEN: Odd-Bjørn Hjelmeset gikk over streken da han konfronterte en sveitsisk smører etter 15. plassen i Kuusamo søndag. Nå har han fått en skriftlig advarsel fra sportssjef Åge Skinstad. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MISTET BESINNELSEN: Odd-Bjørn Hjelmeset gikk over streken da han konfronterte en sveitsisk smører etter 15. plassen i Kuusamo søndag. Nå har han fått en skriftlig advarsel fra sportssjef Åge Skinstad. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Odd-Bjørn Hjelmeset var fly forbannet etter å ha blitt «hockeytaklet» av en sveitsisk smører under søndagens 15-kilometer i Kuusamo. Nordmannen selv mente han tapte en mulig pallplass på sammenstøtet - og forklarte at de to hadde tatt seg et møte på «kammerset» i etterkant.

Nå viser det seg at dette møtet var mer ampert enn først antatt.

Overfor NRK erkjenner Hjelmeset at han gikk over streken da han konfronterte den sveitsiske smøreren etter løpet.

- Jeg tok ham i jakka og smelte ham inn i en bil. Jeg var så sint som jeg aldri har vært før. Det var ikke bra det som skjedde, sier veteranen, som til slutt havnet på 15. plass.

Til Dagbladet sier Hjelmeset at det ikke var snakk om noen voldshandling.

- Han var mye større enn meg, og kunne banket meg forholdsvis lett. Vi kranglet voldsomt - eller han kranglet vel strengt tatt ikke så mye - før jeg fikk roet meg. Han var veldig lei seg, og jeg var enda mer lei meg. Og så var vi ferdige med det, sier han.

Har fått gult kort

Ifølge statskanalen måtte andre gripe inn for å skille Hjelmeset fra sveitseren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer