Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tok ham i jakka og smelte ham inn i en bil

Hjelmeset har fått advarsel etter hevnaksjon mot sveitsisk smører.

MISTET BESINNELSEN: Odd-Bjørn Hjelmeset gikk over streken da han konfronterte en sveitsisk smører etter 15. plassen i Kuusamo søndag. Nå har han fått en skriftlig advarsel fra sportssjef Åge Skinstad. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MISTET BESINNELSEN: Odd-Bjørn Hjelmeset gikk over streken da han konfronterte en sveitsisk smører etter 15. plassen i Kuusamo søndag. Nå har han fått en skriftlig advarsel fra sportssjef Åge Skinstad. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet): Odd-Bjørn Hjelmeset var fly forbannet etter å ha blitt «hockeytaklet» av en sveitsisk smører under søndagens 15-kilometer i Kuusamo.

Nordmannen selv mente han tapte en mulig pallplass på sammenstøtet - og forklarte at de to hadde tatt seg et møte på «kammerset» i etterkant.

Nå viser det seg at dette møtet var mer ampert enn først antatt.

Overfor NRK erkjenner Hjelmeset at han gikk over streken da han konfronterte den sveitsiske smøreren etter løpet.

- Jeg tok ham i jakka og smelte ham inn i en bil. Jeg var så sint som jeg aldri har vært før. Det var ikke bra det som skjedde, sier veteranen, som til slutt havnet på 15. plass.

Til Dagbladet sier Hjelmeset at det ikke var snakk om noen voldshandling.

- Han var mye større enn meg, og kunne banket meg forholdsvis lett. Vi kranglet voldsomt - eller han kranglet vel strengt tatt ikke så mye - før jeg fikk roet meg. Han var veldig lei seg, og jeg var enda mer lei meg. Og så var vi ferdige med det, sier han.

Har fått gult kort

Ifølge statskanalen måtte andre gripe inn for å skille Hjelmeset fra sveitseren.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har gitt den sveitsiske smøreren en bot og en skriftig advarsel, mens Hjelmeset bare har fått det siste.

- Her er det helt egne regler, og Odd-Bjørn har fått en liten skriftlig advarsel som kan sammenlignes med et gult kort i fotball. Det er den straffen han har fått. Dette er enkle ting å forholde seg til med helt klare regler. Skjer det en gang til, så blir det rødt kort, sier sportssjef Åge Skinstad til NRK.

- Forsvarer ikke hevntokt

Overfor Dagbladet forklarer han veteranens reaksjon:

- Odd-Bjørn har vært utenfor pallen i individuelle renn en periode. Denne gangen fikk han et veldig bra løpsopplegg, og lå veldig godt an til å klare pallen. Vi må huske hvem som gjorde den store feilen. I iveren etter å heie fram sin egen løper, brøt den sveitsiske smøreren alle regler, løp tvers over løypa og taklet Odd-Bjørn, sier han.

Men understreker at landslagsledelsen ikke forsvarer det som skjedde etter målgang.

- Den sveitsiske smøreren ville oppsøke Odd-Bjørn etterpå, men det ble litt i tidligste laget, rett etter målgang. Da ble det litt temperatur. Vi forsvarer ikke sånne hevntokt, og vi forsvarer ikke voldsbruk, men her ble det småknuffing. Det første altså til at Odd-Bjørn fikk en skriftlig advarsel.

- Har dere snakket ut med den sveitsiske landslagsledelsen om det som skjedde?

- Vi har sluttet 100 prosent fred med Sveits. Jeg har snakket med sportssjef Markus Cramer, trener Fredrik Aukland (fra Norge, journ.anm.) og smøreren. Det er ingen problemer. Vi er gode venner, sier Skinstad til Dagbladet.

Hjelmeset sier han har rettet en beklagelse til sveitserne gjennom Fredrik Aukland, og at han har fått en beklagelse i retur.

- Jeg har sagt til Fredrik at han må hilse ham, og så sa jeg at jeg helt sikkert kommer bort og håndhilser i neste verdenscuprenn. Det er ikke noe problem, sier han til Dagbladet.


Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media