- Jeg tok igjen ei svensk jente, men hun gled bare rett fra meg igjen

- Det er bare latterlig, sier Therese Johaug.

FALUN (Dagbladet): - Jeg tok igjen ei svensk jente i en oppoverbakke. Da det begynte å gå nedover igjen, gled hun bare rett fra meg, sier Therese Johaug.

Hun skjønte allerede etter en kilometer at dette ikke kunne gå. Og da hun på slutten ikke engang fikk sekunderinger lenger, ante det henne hvor ille det virkelig var.

TAKK FOR I DAG: Med det hun karakteriserte som lim under skia, tuslet Therese Johaug inn til en 27. plass på ti-kilometeren i Falun i dag. Foto: Hans Arne Vedlog
TAKK FOR I DAG: Med det hun karakteriserte som lim under skia, tuslet Therese Johaug inn til en 27. plass på ti-kilometeren i Falun i dag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

27. plass ble det på Johaug til slutt. Slått med to minutter av den velfortjente verdensmesteren Charlotte Kalla.

Unner Kalla gullet - Flott at Charlotte vant. Det unner jeg henne. Men jeg skal love deg at jeg ikke hadde blitt slått med to minutter om jeg hadde hatt bedre ski.

- Det var som å gå på lim. Da den våte snøen kom pakka det seg under skiene. Det var som å gå på lim.

- Da tar vi sportsjournalistspørsmålet, hva føler du nå? Sinne?

- Neida. Jeg vet hvor mye arbeid de gutta i bua legger ned for oss. Som oftest treffer de, i dag gjorde de ikke det. Det er synd, men ikke verdens undergang. Egentlig er vel følelsen mer latterlig. Jeg vet jo at jeg kan så mye bedre enn å bli nummer 27.

- Jeg kan liksom ikke huske sist det skjedde, sier Johaug.

Revansjesugen Både Therese Johaug og de andre norske jentene tok smørebommen med et noe anstrengt smil. Det var liksom ikke stort annet å gjøre.

- Dette skal jeg legge bak meg på rekordtid. Dette skal vi glemme. Det er fortsatt mye igjen av VM.

- Ikke minst stafetten på torsdag. Jeg kan love deg at det er fire meget revansjesugne norske jenter som står på start der.

- Og fire jenter med gode ski?

- Det er jeg helt sikker på.